Statsminister Lars Løkke Rasmussen:

Vi mangler kun den officielle udskrivelse af valget, og at partisoldaterne i det ganske land hænger deres plakater op i lygtepælene. Ellers er valget faktisk skudt igang. Og midt i den tilstundende valgkamp har Altinget brugt en dag sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen fra den tidligere morgenløbetur, han har gjort til offentligt ritual, til et sent stop på en fynsk tankstation ved midnatstid.

Undervejs taler vi med Løkke Rasmussen om den røde tråd i hans og Venstres projekt og om magtens pris for ham personligt og for hans parti. Han indrømmer egne fejl i EU-debatten, og han kritiserer Liberal Alliance for, at samarbejdet i den borgerlige alliance til tider har været meget belastet.

Og som det helt afgørende udnævner Løkke Rasmussen Venstre til velfærdens hovedarkitekt, mens Socialdemokratiet skubbes væk fra den position.

Sådan kan vi altså også se frem til et velfærdsvalg, hvor V appellerer til vælgerne med sundhedsreformen, men S vil gøre det samme med  forslaget om differentieret pensionsalder.

Desuden byder vi på spændende dobbeltinterview med Egmont Fondens sirektør, Henriette Christiansen, og Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår. De fortæller både om, hvordan de to parter spillede en vigtig rolle i den nye skilsmisselovgivning, der træder i kraft her til foråret, og om professionaliseringen af NGO - arbejdet, som en vej til større indflydelse.

Vi har også en stor feature om Socialdemokratiets forvandling og brud med de Radikale, vi siger farvel til Bendt Bendtsen, og så har vi spillet en vis rolle i, at Dansk Energis direktør, Lars Aagaard, skal have sig en ny bil.

 

Heineken sælger godt!

I 2019 regner bryggeriet med en organisk midt- og encifret vækst i sit driftsresultat. Den hurtigste Heineken-salgsvækst i et årti var medvirkende til, at verdens næststørste bryggeri i 2018 ramte over forventningerne på en række flere punkter.

Bryggeriet oplevede sidste år en organisk vækst i det justerede driftsresultat på 6,4 pct. til 3,87 mia. euro (28,88 mia. kr.), hvilket var over analytikernes forventning om et resultat på 3,84 mia. euro.

Blandt andet et øget salg af den alkoholfrie øl Heineken 0.0 var årsag til, at bryggeriet oplevede en vækst for øllen af samme navn på 7,7 pct. Salget af den alkoholfrie øl blev sidste år bredt ud til 38 lande.

Vækstmotoren var Brasilien, hvor Heineken blev det næststørste bryggeri i 2017 efter et opkøb af Kirin Holdings til 590 mio. dollar (3,9 mia. kr). Sydafrika, Rusland og Storbritannien oplevede også en tocifret vækst i 2018.

Heineken, der udover øllen af samme navn også har øl som Amstel og Desperados i porteføljen, nåede sidste år en nettoomsætning på 22,47 mia. euro. (167,68 mia. kr.). Det er en stigning på 6,1 pct. fra året før, hvor forventnigen var en fremgang på 5,5 pct.

 

Løkke giver ren besked til landbruget

En opgørelse viser mangelfuld kvælstofreducering i landbruget, og derfor siger statsministeren, at han støtter kritikken af landbruget på området. 
Landbruget havde lovet 1451 og kun leveret 12 ud af de lovede 1451 tons!?

Tallene fik ifølge miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensens, egne ord ham til at bande ad sin skærm. Statsministeren er dog mere afmålt: "Det er helt oplagt, at landbruget ikke er helt i mål endnu, og derfor skal vi i virkeligheden nok tage fat i det, som naturfredningsforeningen og landbruget lagde frem. Vi skal dreje dansk landbrug, så det bliver mere klimavenligt," siger Lars Løkke Rasmussen (V) i en video på sin Facebook-profil.

Statsministeren refererer til et udspil fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, hvor 100.000 hektar lavtliggende areal skal henlægges til natur eller græsning. Det skal hjælpe landbruget af med jord, der ikke er særligt produktivt, og samtidig skabe en masse nye naturområder. Det vil dog også koste en milliard kroner.

Oven på Lars Løkke Rasmussens udmelding opfordrer klimaordfører for Socialdemokratiet, Christian Rabjerg Madsen, regeringen til at indkalde til forhandlinger. "Hvis det her skal være andet end en gratis omgang, så må regeringen indkalde til forhandlinger, så vi kan komme i arbejdstøjet."

"De må indkalde til forhandlinger, så vi kan komme i gang med den reform, der kan gøre en forskel både for klimaet og for kvælstofudvaskningen i vores vandmiljøer," siger ordføreren.

I videoen på sin Facebook-profil siger statsminister Lars Løkke Rasmussen, at dansk landbrug er et af de mest miljøvenlige i verden.

 

Nej til kødafgift

Det er et administrativt monster, og Alternativets forslag om en afgift på kød fra drøvtyggere blev fredag afvist af skatteminister Karsten Lauritzen (V). En afgift på kød fra drøvtyggere, som Alternativet (Å) har fremlagt, kunne være med til at nedsætte landbrugets CO2-udslip, men allerede i forbindelse med fredagens 1. behandling i Folketinget afviste både regeringen og de øvrige partier forslaget.

"Det er et administrativt monster," sagde skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag fra Folketingets talerstol. Han kom med en række argumenter for, hvorfor afgiftsforslaget ikke er løsningen på klimaudfordringerne i landbruget.

"Hvis man lavede en afgift på kød, som det her foreslås fra Alternativet, vil der dukke enormt mange administrative problemer op. Oksekød er ikke bare noget, vi sælger i 400 gram nede i Netto. Det bliver også blandet i en masse ting. Så skal man finde ud af, hvor meget kød der er i det ene eller andet - og så skal der betales afgifter af det," sagde han i Folketinget fredag.

Derudover er klimaeffekten af afgiften for lille til, at forslaget reelt vil give noget i det store regnskab, hed det videre fra skatteministeren.

Heller ikke Socialdemokratiet (A) mener, at forslaget er et ordentligt redskab til at opnå, hvad man gerne vil. Nemlig at nedsætte CO2-udledningen fra landbruget. Vi vil hellere kigge på, hvordan man regulerer og sikrer, at landbruget udleder mindre klimagas i sin produktion af kødet, fordi vi så sikrer, at der rent faktisk også er en effekt på klimaet.

Blandt de øvrige modstandere af forslaget var også Mikkel Dencker, klimaordfører fra Dansk Folkeparti (O). Han pegede på, at det vil gå ud over dansk detailhandel. "Når danskerne alligevel er i Tyskland og købe øl og sodavand, så fylder man også bagagerummet op med masser af oksekød. Så det vil også gå udover dansk detailhandel. Også alene af den grund siger vi nej tak til det her!

Eftersom det ikke møder opbakning i Folketinget, stopper behandlingen af forslaget, og Alternativet må fremsætte forslaget på ny.

PRESSEN & POSTEN

14-02-2019 | Bagerkæde er skrumpet, men "jeg er stadigvæk stolt over Guldbageren". Guldbageren ser fremad og vil overleve og måske endda vokse ved at omstille sig løbende og levere præcis det, kunderne ønsker. "Jeg kan ikke begræde, at vi ikke er flere, end vi er, i dag," siger direktør. (MEALS)

14-02-2019 | Kaffe bliver dyrere i 2019. Kaffepriserne forventes at stige med næsten 25 pct. sidst på året 2019. Det sker ifølge en undersøgelse af nyhedsbureauet Reuters. (MEALS)

11-02-2019 | Meyers Køkken satser millioner på levering af vegetarmad. Man¤ investerer i de voksende grøntsagsglade danskere og tilbyder nu 100 pct. vegetariske frokostordninger til virksomheder. Med en millioninvestering i virksomhedens grønne køkken tror Claus Meyer på at kunne levere 2.000 kuverter ved udgangen af 2020. (MEALS)

11-02-2019 | Dansk hotelmarked satte igen rekord i 2018 på trods af et stort fald i antallet af britiske overnatninger og tilbagegang flere steder i landet. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som netop er blevet offentliggjort. Det danske hotelmarked nåede i 2018 nye højder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Markedet nåede næsten 16 mio. hotelovernatninger, og det er mere end 450.000 flere end i 2017. Væksten kommer særligt fra lande som USA, Tyskland og Finland, mens briterne trækker i den anden retning. (MEALS)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?