Investerer i måltidskasser

Casper Christensen er nu med på den kødfrie vogn og investerer i et af landets markante måltidskassefirmaer. Her opnår han også titel af kreativ konsulent. Ifølge Børsen har Casper Christensen investeret i en leverandør, der som sit særkende kun arbejder med plantebaserede råvarer i sine kasser. Det fremgår ikke, hvor meget Casper Christensens investering er, men det hedder, at han har fået titel af at være kreativ konsulent i Simple Feast.

Jakob Jønck får i Simple Feast selskab af Casper Christensen, der ifølge Børsen har investeret i måltidskassevirksomheden. "En af de ting der gør, at jeg synes, det er fedt at have Casper med ombord, det er, at han har den tilgang, at det ikke behøver være den løftede pegefinger, men at der i stedet gerne må være mere positive budskaber. Jeg tror derfor også, at hvis man kombinerer det, at det kan blive rigtig godt", siger stifter og direktør Jakob Jønck.

FødevareWatch har været i kontakt med Jakob Jønck, der ikke ønsker at uddybe, hvor mange penge Casper Christensen har investeret i Simple Feast, eller hvor stor en ejerandel den nye kreative konsulent sidder på.
 
 
Et vigtigt Brexitmøde sluttede uden resultat

Samtaler mellem Storbritanniens brexitminister og EU's chefforhandler for brexit skal dog fortsætte. Forhandlinger tirsdag mellem Storbritanniens brexitminister og EU's chefforhandler for brexit sluttede uden resultat, selvom mødet varede tre timer. Tilmed forlyder det, at forhandlingerne ikke gik godt.

EU skulle dog alligevel være parat til at give briterne yderligere garantier for at hjælpe med at få en skilsmisseaftale vedtaget i det britiske parlament!

Det har naturligviss styrket den britiske regerings håb om, at man kan finde en ordning om den såkaldte bagstopper for den irske ø.

Hvis der ikke findes en aftale, så vil der efter brexit opstå en hård grænse mellem Irland og den britiske provins Nordirland, og det kan genoplive en tidligere konflikt.

En stor gruppe konservative i premierminister Theresa Mays regering har krævet garantier for, at bagstopperen kun er for en kortere periode. Bagstopperen betyder, at EU's toldunion skal være gældende på den irske ø og resten af Storbritannien indtil der er fundet en anden løsning, der sikrer let passage for personer og varer på den irske ø.

May har lovet en afstemning næste tirsdag, hvis hun kan præsentere parlamentet for en forbedret udgave af den aftale, hun allerede har forhandlet med EU.

...Den faldt dog i januar, hvor kun en tredjedel af parlamentets medlemmer stemte for!
 
 
Færre penge til den enkelte ældre!

Der er afsat mere end 650 millioner kroner mere til ældreområdet i kommunerne i 2019 end året før. Landets kommuner afsætter flere penge til velfærd; men antallet af ældre stiger hurtigere, end bevillingerne kan følge med!

Selv om årets budget også har haft fokus på ældreområdet, så kan det ifølge borgmester Holger Schou Rasmussen ikke følge med det stigende andel af ældre i kommunen. "Vi kan slet, slet ikke følge med. Vi har primært bare lukket huller i forhold til besparelser, som ikke er gennemført:

Først og fremmest på ældreområdet, men også på andre områder," siger Holger Schou Rasmussen.

Finanslov sikrer historisk mange penge til de ældre?

Men målt i kroner er det ellers ældreområdet, som med et løft på 650 millioner kroner har fået tilført flest ekstra midler i budgetterne for 2019; men set i forhold til den samtidige stigning i antallet af borgere over 65 år, så er der tale om et fald i bevillingerne på knap 0,4 procent.

"Når man taler om, hvorvidt der nu bruges flere eller færre penge på ældreområdet, så kan svaret være helt forskelligt, alt efter om man kigger på de samlede udgifter eller udgifterne per ældre," siger Kurt Houlberg, professor i kommuneøkonomi. Samlet set er kommunernes velfærdsbudgetter øget med 1,2 milliarder kroner fra 2018 til 2019. Opgjort per indbygger er stigningen dog kun på 14 kroner for hver enkelt borger.

Det er ikke kun på ældreområdet, at målgruppen vokser hurtigere, end økonomien kan følge med. Samme mønster gør sig gældende på andre store velfærdsområder som folkeskolen og børnepasning.

Omvendt er der sket et mærkbart løft af kommunernes sundhedsudgifter og ikke mindst det specialiserede socialområde set i forhold til udviklingen af den potentielle målgruppe.
 
 
Hård brexit skaber stor usikkerhed

Brexit-kaos kan ventes forude for mange danske fødevarevirksomheder! Landets fødevarevirksomheder skal forberede sig på et hårdt brexit! Blandt deltagerne var DK-Konfekture, der bl.a. sælger Ritter Sport og Katjes. Virksomhedens finansansvarlige, Michael Christensen, er særligt bekymret for tolden for slikkategorien, som kan komme op imod 35 pct. uden en aftale med briterne.

"Vi er vant til at arbejde med forskellige usikkerheder, men vi er ikke vant til så stor usikkerhed på grund af politisk uro i Europa. Det er  helt uhørt, og man kan godt savne at have et sted, hvor man kan komme af med sin frustration," siger han, og nævner også, at smør- og blandingsprodukter kan blive ramt af 30-40 pct. told, mens grisekød kan blive pålagt en toldsats på 25 pct. ved et hårdt brexit.

Den danske fødevareindustri og de relaterede brancher risikerer en nedgang i vareeksporten på cirka 17 mia. kr., hvis briterne forlader EU uden en aftale, viser en analyse fra Copenhagen Economics udført for Udenrigsministeriet.
 

PRESSEN & POSTEN

07-03-2019 | Sig navnet. Coop´s planer om navneskifte, vækker ikke begejstring i baglandet, og det må forventes, at der kommer kraftig modstand mod ideen. Ledelsen i Coop overvejer at strømline butikkens kæder og lade dem skifte navn!? Dét møder stor modstand i baglandet. 
(MEALS)

07-03-2019 | Fire målrettede kontrolkampagner skal i 2019 se nærmere på sundhed og velfærd blandt dyr¤i de danske grisestalde. Hvert år sætter Fødevarestyrelsen fokus på dyrevelfærden på særligt udvalgte områder som supplement til Fødevarestyrelsens øvrige kontroller på veterinærområdet. I 2019 er det bl.a. dyrevelfærden i de danske grisestalde, der er i fokus. Fødevarestyrelsen har i 2019 planlagt fire målrettede kontrolkampagner på griseområdet, hvor Fødevarestyrelsens tilsynsførende besøger mere end 700 besætninger. Kampagnerne omhandler halekupering, antibiotikaforbrug, smittebeskyttelse og flytning af grise.

Danske dyrevelfærdsregler er blandt de skrappeste i Europa (Verden), og branchen har stort fokus på at leve op til dem. Her leverer Fødevarestyrelsen et flot arbejde ved hvert år at vælge en række områder til ekstra grundig kontrol. I år retter vi også vores fokus på antibiotikaforbruget. Det gør vi for at sikre, at danske dyr har det godt og generelt er sunde. Det er nogle af de ting der gør, at der er stor tillid og efterspørgsel på dansk grisekød i omverdenen, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Halebid blandt grise er en af de udfordringer, som mange landmænd har. Og man vil have fokus på, om landmændene medicinerer deres smågrise efter reglerne. Derudover vil Fødevarestyrelsen se nærmere på, om ejere af udegående grise overholder de gældende regler vedrørende hegning for at forebygge smitte med blandt andet afrikansk svinepest. Endelig kontrollerer Fødevarestyrelsen, om landmændene har registeret placeringen af deres dyr korrekt, så myndighederne hurtigt kan spore grisene og få dem aflivet, hvis de har fået en alvorlig husdyrsygdom.

Ved siden af årets målrettede kontrolkampagner gennemfører Fødevarestyrelsen cirka 1.800 ordinære kontrolbesøg i blandt andet grisebesætninger, kvægbrug og minkfarme. Dermed lander årets samlede antal kontrolbesøg i staldene på knap 2.500. (MEALS)
 
06-03-2019 | Bundlinjen vokser i Compass Group med 70 procent! Omsætningen har nærmest ikke rykket sig, men den danske del af kantineselskabet Compass Group har oplevet, at det seneste årsresultat er vokset med et tocifret millionbeløb. (MEALS)

06-03-2019 | Arp-Hansen Hotel Group har overtaget Falck-Huset, der i 56 år husede Falcks hovedkontor ved Polititorvet i København. "Det er korrekt, at vi har overtaget ejendommen i Bernstorffsgade, der er nabo til vores Wakeup Copenhagen-hotel. Vi har endnu ikke besluttet, hvad vi vil med ejendommen," skriver Arp-Hansen Hotel Groups topchef, Dorte Krak. Hun kan ikke komme nærmere ind på, hvad Falck-Huset specifikt nu skal blive til, udover at ejendommen er købt med hoteldrift for øje. 
 
05-03-2019 | Drop de danske buffeter! Blikket skal rettes mod USA, hvis man vil på forkant med den udviklingsbølge, der inden længe skyller ind over de danske kantiner. Det mener Zanne Burø, direktør i kantineselskabet Compass Groups danske datterselskab.(MEALS)

05-03-2019 | Tidligere LO-formand taler imod Socialdemokratiets pensionsudspil: Hvis Socialdemokratiets pensionsudspil bliver indført, er der risiko for, at samfundet kommer til at betale folk, der ikke er nedslidte, for at gå tidligere på pension, lyder kritikken fra tidligere LO-formand Harald Børsting. Socialdemokratiets forslag om at lade nedslidte faglærte og ufaglærte gå tidligere på pension møder nu modstand fra en mere uventet kant, nemlig fra den tidligere LO-formand Harald Børsting i et interview med Finans. Her advarer han om at give alle, der har arbejdet i et bestemt antal år på arbejdsmarkedet, en ret til at gå tidligere på pension. Det kan ifølge ham ende med, at samfundet betaler for, at ikke-nedslidte stopper med at arbejde! (MEALS)

04-03-2019 | Antallet af slagtere og fiskehandlere er rekordlavt. Iværksættere og unge har ikke mod på en tilværelse som slagter eller fiskehandler. Det er hovedårsagen til, at antallet af mindre butikker fortsætter med at falde. I brancheorganisationen Fødevaredanmark vækker det både bekymring og undren. (MEALS)

04-03-2019 | Arla-formand vil have eksterne ind i bestyrelsen. I fremtiden vil det ikke kun være mælkeproducenter, der skal være i Arlas bestyrelse. Formand Jan Toft Nørgaard ser derfor gerne, at der kommer nye kompetencer til bordet. (MEALS)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?