Nestlé i plantekampen

Verdens største fødevareselskab lancerer en planteburger i Europa og USA, som selskabet kalder sit hidtil største sats på området. Danmark er blandt de første lande, hvor koncernen introducerer planteburgeren.

Nestlés planteburger blev allerede introduceret i Danmark for to uger siden under navnet Hälsans Köks Incredible Burger.

Flere og flere melder sig ind i kampen om plantebaserede fødevarer, og nu lancerer Nestlé en planteburger, der er kommet til Danmark som et af  de første lande. Nestlé, der er verdens største fødevarekoncern, kalder selv lanceringen for sit største sats indenfor det kødfri-marked, fremgår det i en pressemeddelelse. I Danmark blev planteburgeren introduceret i midten af marts under navnet Hälsans Köks Incredible Burger og indeholder blandt andet rødbeder.

"Hälsans Kök har 50 års erfaring i udvikling af vegetariske og veganske produkter. Da virksomheden blev grundlagt, var der en kritisk holdning i samfundet til at skifte kød ud med vegetabilsk protein, men nu 50 år senere ser vi et stærkt vegetarisk gennembrud," siger Torben Rasmussen, nordisk direktør for confectionery og culinary i Nestlé, i en pressemeddelelse.

Planteburgeren bliver derudover lanceret i Europa fra april, hvor den først kommer til Østrig, Belgien, Finland, Tyskland, Holland, Norge og Sverige. Her bliver den en del af produktserien Garden Gourmet.

Den er udelukkende baseret på planter med ekstrakter, der får den til at syne som en burger. Fra efteråret skal produktet på det amerikanske marked.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at en række spillere forsøger sig med lignende produkter, heriblandt Burger King, der har indgået en aftale med amerikanske Impossible Foods.
 

 
EU-regler skal følges bedre

Det skaber unfair konkurrence, at mange EU-lande ikke håndhæver og implementerer EU-regler i fødevarebranchen, lyder opråbet fra blandt andet DI Fødevare og Fødevareforbundet NNF.

EU-reglerne inden for fødevarebranchen bliver ikke håndhævet i tilstrækkelig grad i for mange medlemslande, og det skaber unfair konkurrence. Sådan lød opråbet tirsdag til et møde om EU på Christiansborg arrangeret af Fødevareforbundet NNF, DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer, skriver Altinget.

Blandt andet fødevarekontrol og lønforhold i vikarstillinger i slagteriindustrien blev fremhævet som problematiske af henholdsvis Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, og Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Socialdemokratiets Christel Schaldemose, der også deltog i mødet på Christiansborg, kunne bekræfte, at reglerne ikke bliver håndhævet ensartet i dag, lyder det videre.

"Jeg synes faktisk, det er en af de største udfordringer. Der er kæmpe, kæmpe forskel på en fødevarevirksomhed i Danmark og en fødevarevirksomhed i Grækenland, og hvad det er for nogle regler, de bliver udsat for, selv om de i princippet har de samme regler," sagde hun, og erklærede sig enig, at der er behov for bedre håndhævelse af regler på tværs af EU-lande

 
Nordthy vokser med eget brand.

Selskabet fra Østerild, der handler snacks og søde sager, har succes med at sælge sine egne brands under navnet Nordthy.

Nordthy, der holder til i Nordjylland, omlagde sin strategi for fem år siden, så virksomheden begyndte at brande sit eget navn, og i dag udgør selskabets eget brand omkring halvdelen af de 1500 varer, skriver Food Supply.

Virksomheden producerer ikke selv, men får produceret private label gennem omkring 35 leverandører fra eksempelvis Spanien, Frankrig, Letland og England. Selskabet sælger fx nødder og myslibarer i eget navn.

Nordthy er vokset 35 pct. de seneste tre år, ifølge direktøren. Virksomheden landede et resultat på 3,5 mio. kr. efter skat og et bruttoresultat på 23,2 mio. kr. i det seneste regnskab fra 2017, ifølge CVR.

 
Kun få slagteriarbejdere anerkendes som nedslidte

Over halvdelen af slagteriarbejdere tager smertestillende medicin for at komme igennem dagen. Alligevel er kun 15 kommet på seniorførtidspensionsordning, hvilket er et lavere tal end for eksempelvis ledere.

Slagteriarbejde er hårdt arbejde, men kun 15 medlemmer af fagforeningen NNF er kommet på seniorførtidspensionsordningen, der var tænkt som  redningskrans for nedslidte. Til gengæld er f.eks. 38 ledere og 26 akademikere kommet på ordningen i 2014-2018.

Det skriver Finans med henvisning til tal fra Beskæftigelsesministeriet, der også viser, at i alt 1.458 personer har fået seniorførtidspension.

"Jeg skal ikke udtale mig om andre faggrupper, men 15 NNF'ere er meget lidt. Over halvdelen af mine medlemmer spiser piller hver dag for at gå på arbejde," siger Ole Wehlast, slagteriarbejdernes formand, til Finans med henvisning til en intern undersøgelse fra virksomheden.


PRESSEN & POSTEN
 
04-04-2019 | Forretnings- og leisuregæster. For at gøre sig mere synlig overfor det internationale marked af forretnings- og leisuregæster, ser danske Comwell på muligheden for at få et partnerskab med et af verdens største hotelvaremærker.

Bliver planerne en realitet, skal det endnu unavngivne internationale hotelvaremærke sætte sit navn på det kommende Comwell Copenhagen Portside, der åbner til august næste år i Københavns Nordhavn med 484 værelser og suiter.

Hotellet bliver både Comwells første i København og kædens hidtil største. Den titel har i dag Comwell Aarhus med 240 værelser. I alt har Comwell nu 14 hoteller og konferencecentre i Danmark, to i Sverige og driver konferencecentret Comwell Conference Center Copenhagen i Bella Center samt Centralværkstedet i Aarhus. (MEALS)


04-04-2019 | Amerikanske ikoner udfordrer Chr Hansen. En stor del af forretningen i Chr. Hansens farvedivision tager afsæt i fødevareproducenternes ønske om at skifte fra syntetiske til naturlige ingredienser. I USA er særligt de største producenter langsomme til at reagere, og det mærker den danske ingredienskoncern. (MEALS)

03-04-2019 | EU vil forbyde kød-ord hos plantebaserede produkter. Det skal være slut med, at et plantebaseret produkt kan være en bøf, pølse eller burger, hvis det står til EU's Landbrugsudvalg. Den nye forening for plantebaserede fødevarer aktivt arbejde for sagen! (MEALS)

03-04-2019 | Perchs Thehandel-ejer rykker mod USA. Den ene ejerhalvdel af den ikoniske tehandel A.C.Perchs rejser fra august til New York for at undersøge mulighederne i USA. (MEALS)

02-04-2019 | Aarstidernes vækstridt har toppet. Efter flere år med meget markant vækst var der i 2018 kun balance. Ifølge direktør Annette Hartvig Larsen var det især vejret sidste sommer, der ændrede vilkårene for måltidskasseselskabet. (MEALS)

02-04-2019 | Kendte erhvervsfolk købt ud af kaffekæde. Stifteren af den kendte kaffekæde Riccos har købt sine to investorer ud. "Jeg vil gerne  styre det hele," siger han. (MEALS)

01-04-2019 | Europæisk fødevareindustri ønsker mere sikkerhed Ved hårdt Brexit. Dét er godt, men ikke godt nok. Sådan skriver en række fødevareorganisationer på tværs af Europa til Parlamentet i et brev forud for briternes mulige farvel til EU. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvem er bedst?