Hanegal må igen sælge ud
Hanegals ØKO drømme giver ikke nok økonomi! De to stiftere af Hanegal sælger en ny del af selskabet. Sidste år solgte de ti pct. af aktierne og nu igen¤må ægteparret bag Hanegal, Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, erkende, at deres ØKO ideer ikke giver penge nok til at opretholde virksomhedens idealistiske tankegang.
Dengang solgte de 10 pct. af aktierne til Kamelhuset Aps., der er ejet af hollandske Cees Kuypers og Lars Walter Høeg. Samtidig gik Cees Kuypers ind som ny adm. direktør i selskabet. Ifølge Food Supply har ægteparret nu solgt nye ti pct. af aktierne, hvilket bringer deres ejerandel ned på 80 pct. Denne gang er køberne det aarhusianske investeringsselskab H og V Invest, der er ejet af Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen.
"Michael ved en hel masse om salg og eksport. Og Søren er mejeriingeniør og har stor erfaring med produktionsvirksomheder. Han kan se, hvad der er godt og skidt i et produktionsforløb, og det får vi brug for med vores nye linjer til færdigretter. Ulrich og jeg lever ikke evigt, så det er vigtigt at tilføre virksomheden nogle folk, der har de rette kompetencer, siger Fie¤ Graugaard."
Omkring færdigretter henviser hun til selskabets selskab Hanegal Convenience, som blev stiftet sidste år. Sidste år hentede Hanegal desuden en ny bestyrelsesformand til selskabet, Thomas Bagge Olesen, som blandt andet har en fortid som næstformand i Coop fra 2010 - 2013.
"Vi lagde stor vægt på, at vi hos Thomas finder en meget stor sammenklang mellem Hanegals værdigrundlag og hans tidligere aktiviteter," udtaler Ulrich Kern-Hansen og henviser til Thomas Bagge Olesens post som en del af repræsentantskabet i Merkur Bank, samt hans nuværende bestyrelsespost i den økologiske mel- og brødproducent Aurion ligesom han er bestyrelsesformand i Den Sociale Kapitalfond."
"Det andet, vi har tillagt stor vægt, er, at Thomas har et meget stort netværk inden for dansk detailhandel. Han har primært haft poster i Coop, men folk flytter sig rundt mellem kæderne så mange af dem, som Thomas har arbejdet med i Coop, sidder i dag på centrale stillinger i andre kæder. Det er rigtig vigtigt for os at have adgang til sådan et netværk," lyder det videre.
Hanegals ØKO drømme giver ikke nok økonomi! De to stiftere af Hanegal sælger en ny del af selskabet. Sidste år solgte de ti pct. af aktierne og nu igen¤må ægteparret bag Hanegal, Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, erkende, at deres ØKO ideer ikke giver penge nok til at opretholde virksomhedens idealistiske tankegang.
Dengang solgte de 10 pct. af aktierne til Kamelhuset Aps., der er ejet af hollandske Cees Kuypers og Lars Walter Høeg. Samtidig gik Cees Kuypers ind som ny adm. direktør i selskabet. Ifølge Food Supply har ægteparret nu solgt nye ti pct. af aktierne, hvilket bringer deres ejerandel ned på 80 pct. Denne gang er køberne det aarhusianske investeringsselskab H og V Invest, der er ejet af Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen.
"Michael ved en hel masse om salg og eksport. Og Søren er mejeriingeniør og har stor erfaring med produktionsvirksomheder. Han kan se, hvad der er godt og skidt i et produktionsforløb, og det får vi brug for med vores nye linjer til færdigretter. Ulrich og jeg lever ikke evigt, så det er vigtigt at tilføre virksomheden nogle folk, der har de rette kompetencer, siger Fie¤ Graugaard."
Omkring færdigretter henviser hun til selskabets selskab Hanegal Convenience, som blev stiftet sidste år. Sidste år hentede Hanegal desuden en ny bestyrelsesformand til selskabet, Thomas Bagge Olesen, som blandt andet har en fortid som næstformand i Coop fra 2010 - 2013.
"Vi lagde stor vægt på, at vi hos Thomas finder en meget stor sammenklang mellem Hanegals værdigrundlag og hans tidligere aktiviteter," udtaler Ulrich Kern-Hansen og henviser til Thomas Bagge Olesens post som en del af repræsentantskabet i Merkur Bank, samt hans nuværende bestyrelsespost i den økologiske mel- og brødproducent Aurion ligesom han er bestyrelsesformand i Den Sociale Kapitalfond."
"Det andet, vi har tillagt stor vægt, er, at Thomas har et meget stort netværk inden for dansk detailhandel. Han har primært haft poster i Coop, men folk flytter sig rundt mellem kæderne så mange af dem, som Thomas har arbejdet med i Coop, sidder i dag på centrale stillinger i andre kæder. Det er rigtig vigtigt for os at have adgang til sådan et netværk," lyder det videre.
Ganske lille antal storfiskere.
Det er et relativt lavt antal danske fiskere, der vil blive ramt, hvis briterne lukker af for fiskeri i britiske farvande efter brexit, men det kan få store konsekvenser for det hjemlige fiskeri. Det drejer sig kun om 23 danske fiskevirksomheder, som sidder på 98 pct. af de fisk, som danske fiskere hiver op i de britiske farvande.
Lukker Storbritannien ned for internationalt fiskeri¤i sine farvande vil det dermed betyde ekstra pres på de danske fiskepladser og måske en nedgang for hele følgeindustrien, skriver Børsen.
For hvis de storfiskere, trækker længere ind, kan der blive slagsmål om fiskepladserne, hvor de kan presse andre grupper af fiskere andre steder hen!
Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, fastslår samtidig overfor avisen, at det vil få konsekvenser for den danske forarbejdningsindustri, værfter og smede, da der vil blive fanget færre fisk, fordi flere fiskere vil sælge deres fartøjer, lyder det.
Det er et relativt lavt antal danske fiskere, der vil blive ramt, hvis briterne lukker af for fiskeri i britiske farvande efter brexit, men det kan få store konsekvenser for det hjemlige fiskeri. Det drejer sig kun om 23 danske fiskevirksomheder, som sidder på 98 pct. af de fisk, som danske fiskere hiver op i de britiske farvande.
Lukker Storbritannien ned for internationalt fiskeri¤i sine farvande vil det dermed betyde ekstra pres på de danske fiskepladser og måske en nedgang for hele følgeindustrien, skriver Børsen.
For hvis de storfiskere, trækker længere ind, kan der blive slagsmål om fiskepladserne, hvor de kan presse andre grupper af fiskere andre steder hen!
Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, fastslår samtidig overfor avisen, at det vil få konsekvenser for den danske forarbejdningsindustri, værfter og smede, da der vil blive fanget færre fisk, fordi flere fiskere vil sælge deres fartøjer, lyder det.
Parmaskinken havde aldrig set Italien
Fetaen havde aldrig set Grækenland, og bøffelmozzarellaen var lavet på komælk. Sådan lyder et par af konklusionerne fra en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på danske cafeer og restauranter, som en del af en verdensomspændende aktion rettet mod svindel med fødevarer!
I tilsvarende udenlandske kontroller fandt myndighederne både råddent kød, kemisk farvet tun og falsk modermælkserstatning. Faktisk blev der konfiskeret mere end 3.600 tons farlige eller underlødige fødevarer og næsten 10 millioner liter forfalskede drikkevare. Så de overtrædelser Fødevarestyrelsens Rejsehold fandt om eksempelvis vildledende markedsføring er klart kun en brøkdel af tilfældene.
Fødevarestyrelsen så nærmere på i alt 70 fødevarer markedsført på menukort i cafeer og restauranter. Mere end hver tredje var ikke den mærkevare, som restauratøren hævdede. Således er der snyd med i spillet i samtlige otte feta-kontroller og i omkring halvdelen af de tjekkede parmaskinker og bøffelmozzarellaer.
EU beskytter lokale fødevarer, så andre ikke kan lukrere på superbrands opbygget måske gennem generationer. Derfor er det også ulovligt at bilde sine kunder ind, at de får en særlig mærkevare uden at servere den, forklarer Annette Løvenkjær-Pearson fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.
Hun understreger, at de almindelige produkter i princippet sagtens kan være på højde med de europæiske superbrands; men det rokker dog ikke ved, at det ikke er lovligt at sælge en almindelig skinke, som om den var lufttørret på solrige skråninger i Norditalienske Parma!
Den fælleseuropæiske aktion, der går under navnet Operation Opson, er i år gennemført for syvende gang. Aktionen var koordineret af Interpol og Europol og omfattede 68 lande.
Fetaen havde aldrig set Grækenland, og bøffelmozzarellaen var lavet på komælk. Sådan lyder et par af konklusionerne fra en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på danske cafeer og restauranter, som en del af en verdensomspændende aktion rettet mod svindel med fødevarer!
I tilsvarende udenlandske kontroller fandt myndighederne både råddent kød, kemisk farvet tun og falsk modermælkserstatning. Faktisk blev der konfiskeret mere end 3.600 tons farlige eller underlødige fødevarer og næsten 10 millioner liter forfalskede drikkevare. Så de overtrædelser Fødevarestyrelsens Rejsehold fandt om eksempelvis vildledende markedsføring er klart kun en brøkdel af tilfældene.
Fødevarestyrelsen så nærmere på i alt 70 fødevarer markedsført på menukort i cafeer og restauranter. Mere end hver tredje var ikke den mærkevare, som restauratøren hævdede. Således er der snyd med i spillet i samtlige otte feta-kontroller og i omkring halvdelen af de tjekkede parmaskinker og bøffelmozzarellaer.
EU beskytter lokale fødevarer, så andre ikke kan lukrere på superbrands opbygget måske gennem generationer. Derfor er det også ulovligt at bilde sine kunder ind, at de får en særlig mærkevare uden at servere den, forklarer Annette Løvenkjær-Pearson fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.
Hun understreger, at de almindelige produkter i princippet sagtens kan være på højde med de europæiske superbrands; men det rokker dog ikke ved, at det ikke er lovligt at sælge en almindelig skinke, som om den var lufttørret på solrige skråninger i Norditalienske Parma!
Den fælleseuropæiske aktion, der går under navnet Operation Opson, er i år gennemført for syvende gang. Aktionen var koordineret af Interpol og Europol og omfattede 68 lande.
Regeringens energiudspil for turismen!
Regeringen har nu udsendt et nyt energiudspil, som skal gøre energien grønnere og billigere. Udspillet vil kunne gavne turistbranchen på flere områder.
Udover at afgiftslettelser styrker driften, kan initiativerne være med til at nedbringe hotel-, restaurant- og turisterhvervets energiforbrug og forbedre Danmarks grønne image.
Allerede i dag er vi som branche bevidst om, at den billigste strøm er den, der ikke bliver brugt. Derfor vil hoteller og andre turistvirksomheder fortsætte med at iværksætte energibesparende tiltag for at nedbringe energiforbruget - også efter en sænkning af afgifterne.
Mange af branchens virksomheder benytter allerede grøn energi både af hensyn til miljøet men også fordi, at det er god historie at fortælle til miljøbevidste gæster.
Samtidig er det godt at udbygge produktionen af grøn biogas. Selvom turistbranchen har meget fokus på at nedbringe madspild, vil der fortsat være madaffald, og at mere af madaffaldet nu bruges til at skabe energi via biogas, ser vi som en positiv udvikling.
Som statsministeren udtaler, er Danmark kendt som et grønt foregangsland, og den position skal vi holde fast i. Udspillet sender et vigtigt signal til omgivelserne om, at vi vil være forrest og styrke vores grønne image yderligere.
Større vindmølleparker medfører også yderligere forskning, knowhow og beskæftigelse, som også smitter positivt af på erhvervet med øgede konferenceaktiviteter og flere overnatninger.
Mindre elafgifter kan nogle steder lede til højere forbrug, men det kan også medføre, at mange turistvirksomheder - som fx ikke er tilsluttet fjernvarme og -køling - nedlægger deres olie- eller gasfyr og går over til mere klimavenligt el.
Der er sket en massiv energioptimering de seneste år. Danske hoteller¤bruger nu¤mindre energi end i 2008, selvom omsætningen er øget med næsten 30 pct.
Som brancheorganisation tager vi et medansvar. HORESTA har været med til at opfinde en mærkningsordning som Green Key, der nu er udbredt i mere end 55 lande og tildelt 2.900 turistvirksomheder. Green Key handler om at motivere og belønne turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet, hvilket der er langt mere positiv energi end rigide love og høje afgifter.
Det er positivt, at der i udspillet også er afsat midler til at skabe energibesparelser med en målrettet energispareindsats til erhvervet. Mange energiinitiativer kommer normalt mest de store virksomheder til gode. Men vores branche består af mange SMV'ere, som fortsat har brug for konkret hjælp til at nedbringe deres energiforbrug med simple løsningsforslag og gode finansieringsmuligheder. Det håber vi, at der kommer med i en ny energiaftale.
For yderligere information kontakt
Mikal Holt Jensen
Miljøchef, Green Key,
Klassifikation & Mærkning
Tlf.: +45 35 24 80 80
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Regeringen har nu udsendt et nyt energiudspil, som skal gøre energien grønnere og billigere. Udspillet vil kunne gavne turistbranchen på flere områder.
Udover at afgiftslettelser styrker driften, kan initiativerne være med til at nedbringe hotel-, restaurant- og turisterhvervets energiforbrug og forbedre Danmarks grønne image.
Allerede i dag er vi som branche bevidst om, at den billigste strøm er den, der ikke bliver brugt. Derfor vil hoteller og andre turistvirksomheder fortsætte med at iværksætte energibesparende tiltag for at nedbringe energiforbruget - også efter en sænkning af afgifterne.
Mange af branchens virksomheder benytter allerede grøn energi både af hensyn til miljøet men også fordi, at det er god historie at fortælle til miljøbevidste gæster.
Samtidig er det godt at udbygge produktionen af grøn biogas. Selvom turistbranchen har meget fokus på at nedbringe madspild, vil der fortsat være madaffald, og at mere af madaffaldet nu bruges til at skabe energi via biogas, ser vi som en positiv udvikling.
Som statsministeren udtaler, er Danmark kendt som et grønt foregangsland, og den position skal vi holde fast i. Udspillet sender et vigtigt signal til omgivelserne om, at vi vil være forrest og styrke vores grønne image yderligere.
Større vindmølleparker medfører også yderligere forskning, knowhow og beskæftigelse, som også smitter positivt af på erhvervet med øgede konferenceaktiviteter og flere overnatninger.
Mindre elafgifter kan nogle steder lede til højere forbrug, men det kan også medføre, at mange turistvirksomheder - som fx ikke er tilsluttet fjernvarme og -køling - nedlægger deres olie- eller gasfyr og går over til mere klimavenligt el.
Der er sket en massiv energioptimering de seneste år. Danske hoteller¤bruger nu¤mindre energi end i 2008, selvom omsætningen er øget med næsten 30 pct.
Som brancheorganisation tager vi et medansvar. HORESTA har været med til at opfinde en mærkningsordning som Green Key, der nu er udbredt i mere end 55 lande og tildelt 2.900 turistvirksomheder. Green Key handler om at motivere og belønne turistvirksomheder, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet, hvilket der er langt mere positiv energi end rigide love og høje afgifter.
Det er positivt, at der i udspillet også er afsat midler til at skabe energibesparelser med en målrettet energispareindsats til erhvervet. Mange energiinitiativer kommer normalt mest de store virksomheder til gode. Men vores branche består af mange SMV'ere, som fortsat har brug for konkret hjælp til at nedbringe deres energiforbrug med simple løsningsforslag og gode finansieringsmuligheder. Det håber vi, at der kommer med i en ny energiaftale.
For yderligere information kontakt
Mikal Holt Jensen
Miljøchef, Green Key,
Klassifikation & Mærkning
Tlf.: +45 35 24 80 80
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
PRESSEN & POSTEN
02-05-2018 | Urtekram mister millionaftale i Norge og Sverige. I fremtiden er det ikke Urtekramejerne i svenske Midsona, der har distributionen af de plantebaserede produkter fra Alpro i Sverige og Norge. Det betyder, at koncernen mister en større trecifret millionomsætning. (MEALS)
02-05-2018 | Et stort slagsmål om EU's milliarder kan næsten uundgåeligt ramme danske landmænd hårdt. Landmændene er naturligvis nervøse for, at de vil få langt mindre i EU-støtte, når budgetterne efter 2020 vedtages. (MEALS)
03-05-2018 | Rabat på nye medarbejdere. Hvis din virksomhed mangler kvalificeret arbejdskraft, så har du som HORESTA-medlem muligheden for at spare penge på jeres rekruttering. HORESTAs medlemmer har nemlig adgang til et fordelsprogram hos rekrutteringsbureauet HEAD a HEAD jobportal. Hver måned besøger 25 - 30.000 branchefolk HEAD a HEAD's jobportal, og rekrutteringsbureauet hjælper hvert år flere end 1.000 jobsøgende i branchen til at få et arbejde. Du kan læse mere på headahead.dk, og du skal blot huske at oplyse dit HORESTA-medlemsnummer ved bestilling. (MEALS)
02-05-2018 | Stævner Klagenævnet for udbud. Dansk Cater og Foodserviceselskabet Hørkram går rettens vej i håb om at få ændret Klagenævnets kendelse fra februar, der betød, at Hørkram mister¤en kontrakt til en værdi af ca. 2 mia. kr. (MEALS)
02-05-2018 | Urtekram mister millionaftale i Norge og Sverige. I fremtiden er det ikke Urtekramejerne i svenske Midsona, der har distributionen af de plantebaserede produkter fra Alpro i Sverige og Norge. Det betyder, at koncernen mister en større trecifret millionomsætning. (MEALS)
02-05-2018 | Et stort slagsmål om EU's milliarder kan næsten uundgåeligt ramme danske landmænd hårdt. Landmændene er naturligvis nervøse for, at de vil få langt mindre i EU-støtte, når budgetterne efter 2020 vedtages. (MEALS)
01-05-2018 | DF kan fejre 1. maj som største arbejderparti i Danmark! DF er for tiden mere populære blandt arbejderne end Socialdemokratiet. Det viser en ny undersøgelse, som valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.
VÆLGERANALYSE: DF står til at få hver fjerde arbejderstemme og er dermed Danmarks største arbejderparti foran Socialdemokratiet. Det må skurre i selvopfattelsen hos S, mener Altingets politiske kommentator. Om end det er venstrefløjens toppolitikere, som 1. maj flager med den røde arbejderfane og holder taler i landets parker og forsamlingshuse, er det i øjeblikket Dansk Folkeparti, der kan kalde sig landets største arbejderparti! Vælgeranalysen viser, at DF står til at få hver fjerde arbejderstemme og er dermed Danmarks største arbejderparti foran Socialdemokratiet. Dét må da skurre i selvopfattelsen hos S. Om end det er venstrefløjens toppolitikere, som 1. maj flager med den røde arbejderfane og holder taler i landets parker og forsamlingshuse, er dét i øjeblikket Dansk Folkeparti, der kan kalde sig landets største arbejderparti! (MEALS)
01-05-2018 | Carlsberg i kvartalsdyk. Der mangler 700 mio. kr. omsætning i Carlsbergs regnskab for første kvartal. Salget af specialøl og Asien gik frem, men ikke nok til at afbøde en større tilbagegang i europæisk salg. (MEALS)
01-05-2018 | Carlsberg i kvartalsdyk. Der mangler 700 mio. kr. omsætning i Carlsbergs regnskab for første kvartal. Salget af specialøl og Asien gik frem, men ikke nok til at afbøde en større tilbagegang i europæisk salg. (MEALS)
30-04-2018 |Finansiering af Vækstfonden i 2017. 800 virksomheder¤ fik lån eller vækstkaution til lån fra Vækstfonden i 2017. Det fremgår af regnskab fra fonden, at der har været finansieret en række fødevarevirksomheder. (MEALS)
30-04-2018 |Kvotekongers revisorer anmeldt. Forbindelserne mellem nordjyske storfiskere og deres revisorer har været for tætte til at sikre uafhængigheden, mener Erhvervsstyrelsen. Man ønsker derfor, at to revisorer bliver sat fra bestallingen. (MEALS)