Salling ansatte får millioner

Der er forventning og stor glæde over, at Salling fondene vil sende et stort millionbeløb til mere end 9000 medarbejdere i Føtex, Netto, Bilka og Salling. Dét sker som en udlodning af overskuddet¤i ejerselskabet.

Knap 10 mio. kr. udbetaler Salling Fondene til i alt 9390 medarbejdere i koncernen. Der er tale om, at de ansatte får udbetalt 1050 kr. i august.

Gratialet udgør en del af overskuddet i Salling Fondene, og det uddeles fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond, som blev blev stiftet i 1957 af Salling Groups grundlægger, købmand Herman Salling, og hans søster. Gratialet gives til nuværende og tidligere medarbejdere i Danmark, som har været ansat i hele perioden 2014-2017, skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for, at en del af fondens overskud på denne måde kommer en lang række medarbejdere til gode. Med uddelingen kan vi give noget tilbage til de medarbejdere, som hver eneste dag bidrager til, at vi kan skabe værdi for kunderne, investere i flere bæredygtige løsninger og skabe muligheder for alle," siger Per Bank, der udover jobbet som adm. direktør i Salling Group også er formand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.


Arla lukker igen et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri. Mejeriet har det seneste års tid¤ fungeret som modningscenter og pakkeri for oste. Det er et led i rækken, at de små mejerier i Arla lukkes!

Nu er turen til Endrup Mejeri ved Bramming i Sydvestjylland kommet, og igen igen sker lukningen fordi, det ikke længere er rentabelt for Arla at fortsætte sine aktiviteter på mejeriet.

Arla overtog så sent som i september 2017 det konkurstruede mejeri og leverancerne fra de 12 landmænd, der leverede til mejeriet. I december blev det besluttet at lukke ned for den egentlige osteproduktion og i stedet at flytte produktionen til Tistrup Mejeri.

Efter bare et års tid har Arla ikke lykkedes med at finde en holdbar løsning for mejeriets fortsatte drift.

Vi har afsøgt forskellige muligheder for at fortsætte vores aktiviteter på Endrup Mejeri, men afsætningen af Endrup-ostene har været mindre end ventet, og det har ikke været muligt at fortsætte på en måde, der er rentabel for os og vores ejere.

Sammen med medarbejdernes fagforeninger har Arla nu indledt en proces, der kan sikre, at mejeriets otte medarbejdere bliver hjulpet videre i deres arbejdsliv.

 
Danish Crown skal spare yderligere

Slagterikæmpen ser sig nødsaget til at stramme¤ om de udgifter, der kan stå i vejen for det lovede afregningsløft i 2021. Man udsætter blandt andet opførelsen af nyt hovedkvarter og flytter 50 danske arbejdspladser til Polen.

Som led i det, Danish Crown kalder skarpslibning af 4WD-strategien, bliver der iværksat markante besparelser.

I denne strategi har man ellers hidtil haft et mål om at nedbringe omkostningerne på indkøb af alt andet end ejernes råvarer med 500 mio. kr. inden udgangen af regnskabsåret 2020/21, men målsætningen hæves nu til 650 mio. kr.

Besparelserne rammer blandt andet, at 50 administrative stillinger i Danmark flyttes til Polen!

Tilmed udsætter man de store planer om opførelsen af det nye hovedkontor i Randers, som ellers skulle have stået klar i 2020 med¤ i alt 23.000 kvm og være arbejdsplads for ca. 650 ansatte.

De samlede besparelser skal være med til at sikre, at 4WD-strategien kommer i mål på den del, som skal løfte afregningen for ejernes grise med 60 øre pr. kilo i forhold til et EU-indeks.

"Vi følger løbende op på strategien, og på tre konkrete områder har vi valgt at styrke indsatsen, sa det i vores øjne vil gavne koncernen på både kort og lang sigt. Men det er ikke smertefrie beslutninger, for vi kommer til at sige farvel til en række medarbejdere på tværs af koncernen, og samtidig må vi skuffe medarbejderne i Randers med meddelelsen om, at vi udskyder byggeriet af et nyt hovedkvarter," udtaler Jais Valeur, adm. direktør i Danish Crown, i en pressemeddelse.

Topchefen forklarer videre, at den lave notering har været direkte årsag til, at nybyggeriet af hovedkvarteret i Sdr. Borup ved Randers ikke bliver til noget lige nu.

"Det ændrer ikke ved rationalet i at samle Danish Crown og Tulip Food Company under et tag, men det bliver ikke i starten af 2020 som oprindeligt planlagt," siger Jais Valeur.

Det øgede mål for besparelser på i alt 650 mio. kr. er ifølge  koncernledelsen resultatet af, at en ny indkøbsorganisation har identificeret mulige besparelser på indkøb for et markant større beløb end det, der oprindeligt var planen.

"Det er ikke besparelser, som vi kan hente hjem fra den ene dag til den anden, men vi er blevet bekræftet i, at det var et rigtigt valg at investere i nye kompetencer på indkøbsområdet, så derfor løfter vi målsætningen," udtaler Preben Sunke, finansdirektør i Danish Crown.

De omtalte 50 stillinger flyttes til Krakow, og¤ 50 arbejdspladser bliver derved berørt i Randers, når koncernen som led i jagten på besparelser flytter og samler en række administrative funktioner i Krakow i Polen.

Når flytningen til Krakow er fuldt gennemført, er forventningen en årlig besparelse på omkring 40 mio. kr., som skal bidrage til at nå strategimålet, skriver koncernen.
 
 
Frikadellens flugt? Nej tværtimod!! 

Danmarks tidligere måske mest serverede ret frikadeller holder skansen og måske mere til.

Der var ganske vist en periode for nogle år siden, hvor ikke mindst de unge hjem medvirkede, men den tid er forbi, og i de senere år oplever man i stedet for frikadellens flugt en genskabelse og mere til på danske middagsborde og ikke mindst fra de unge familiers middagsborde!

De gode gamle middagsretter fornægter sig ikke!

Det ville faktisk også være en skam for nystegte frikadeller er herlige for både børn, unge, voksne og gamle, og dem ønsker alle typer af forbrugere at smage.

Det kræver ganske vist nogen tid at lave frikadeller på den måde, som mor og mormor gjorde.

Frikadeller som fastfood kendes på smagen er ikke sagen.

Og det er måske hidtil kun den slags, de unge har smagt.

Der findes utallige opskrifter på frikadeller, og hvis kantinen en skønne dag serverede rigtige frikadeller, ville deres publikum juble.

Det er vel næsten overflødigt at informere MEALS's læsere (fagfolk) om, hvordan man laver frikadeller. Men for at opfriske erindringen, så prøv at slå op under frikadeller i Den røde Kogebog fra Tørsleffs Husmoder Service, så er succesen i hus.

Farsen skal være så fast, at rørefurerne bliver stående. Panden varmes. Margarinen smeltes. En spiseske varmes heri. Farsen glattes op med skeen  som en mur, frikadellerne stikkes ud med den varme ske og lægges i den gyldne margarine. Når alle frikadellerne er formede, brunes de hurtigt over rask ild på begge sider og steges videre for svag varme 8-10 minutter på hver side.

Hvis farsen koger i stedet for at stege, har panden og margarinen muligvis ikke været tilstrækkelig varm. Hvis kødet er meget frisk, og farsen nyrørt, opsuges væsken ikke i kødet. Den trænger ud i fedtstoffet og bevirker, at frikadellerne ikke bliver gyldne og sprøde.

Til frikadeller serveres hvide kartofler, brun sovs eller smeltet smør, samt agurker, asier eller lignende. Rødkål, kogte eller stuvede grønsager er også velegnet tilbehør.

Uhm, de smager som farmors frikadeller.


Pressen & Posten

23-08-2018 | Dansk suppevirksomhed lukker butik og omorganiserer virksomheden. Der gik mindre end et år efter åbningen og en målsætning om seks butikker med en omsætning på 50 mio. kr. før¤ folkene bag dansk 
suppevirksomhed ser sig nødsaget til lukning af butik og omstrukturering. (MEALS)

23-08-2018 | Kun fire boder tilbage på stort københavnsk madmarked. Der er meget langt til fuld belægning i det københavnske fødevaremarked Westmarket, der har plads til 60 stadeholdere. Ifølge BT er der i dag kun fire forretningsdrivende tilbage. Christian Lorenzato regner med, at Westmarket, der sidste år havde et samlet underskud på 37 mio. kr., lukker i september.(MEALS)
 
22-08-2018 | Investorer lægger nu pres på Harboe. Efter at måtte konstatere en styrtdykkende aktiekurs kræver investorer afklaring! Man er derfor indstillet på at presse ændringer igennem i det ejerledede Harboe Bryggeri. (MEALS)

22-08-2018 | Danske landmænds underskud. Tørken og de lave svinepriser giver de danske landmænd det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne. (MEALS)
 
 
 
 
21-08-2018 | Pepsi betaler milliarder for Soda Stream. Den amerikanske sodavandsgigant Pepsi har ønsket, at få fingre i Sodastream. Sodastream, som for mange i Danmark måske bedst huskes for at være en stor trend i 80'erne og 90'erne, har fået sig lidt af en renæssance de seneste år. Pepsi har måttet af med 144 dollar per aktie, svarende til 3,2 milliarder dollar for at overtage den israelske virksomhed, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

21-08-2018 | Vind fra Nordsøen kan dække op mod 12% af EU's samlede elforbrug, svarende til ca. 100 mio. husstandes behov. Lars Chr. Lilleholt har i sommerferien indtaget formandsstolen i Nordsøsamarbejdet, og det er hans intention at styrke samarbejdet og at gøre havvind billigere. Fokus i det danske formandskab vil derfor blandt andet være på at ensarte regler på tværs af landene. Der er et enormt potentiale i Nordsøen, da prisen på havvind rasler ned i disse år, og jeg er meget optaget af at skabe de bedste rammer for industrien, så prisen på havvind kan komme endnu længere ned! (MEALS)
 
 
 
 
 
20-08-2018 | København får kæmpe kongres. I 2025 skal København være vært for en akademikerkongres med 10.000 deltagere. Kongressen, der for første gang holdes uden for Nordamerika, forventes at kunne give København en omsætning på 150 millioner kroner. Det er Bella Center, som skal stå for det store arrangement. (MEALS)

20-08-2018 | Carlsberg er klar til cannabis, Bryggerikoncernen følger tæt udviklingen inden for brug af cannabis som ingrediens i øl og melder ud, at man er klar til at handle, hvis efterspørgslen stiger, fortæller koncernens topchef ligeud. (MEALS)
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?