Lipton's har netop udgivet en omfattende rapport om te og sundhed. Te er ikke blot en drik, der giver nydelse og har god smag; men te har sandsynligvis også en sundhedsmæssig virkning, og derfor har man i de senere år forstærket undersøgelserne om teens mange egenskaber.

Rapporten har mange spændende artikler blandt andet flere med allerseneste undersøgelser, ligesom rapporten rummer et meget fyldigt (imponerende) reference­materiale.

Te har et højt indhold af flavonoider, som er effektive antioxidanter. Antioxi-danter findes som bekendt også i frugt og grønt, og det har vist sig, at en kost rig på antioxidanter bidrager til at forebygge en række sygdomme. Undersøgelser viser blandt andet, at personer, der drikker te, har lavere risiko for især hjerte­karsygdomme.

For at udbrede kendskabet til te og sundhed til de danske forbrugere, har Lipton derfor udarbejdet denne rapport, og den baserer sig på en gennemgang af videnskabelige undersøgelser og er skrevet af ernæringsekspert, cand. scient. i human ernæring, Per Brændgaard Mikkelsen. Afslutningsvis har afdelingsleder, Torben Leth, Fødevaredirektoratet, skrevet en artikel om indtag af flavonoider i Danmark.

For at gøre stoffet let tilgængeligt til videreformidling, er indholdet bygget op i overskuelige temaer. På den måde er det muligt at udtage de dele, som findes relevante alt afhængig af formål og målgruppe. Du kan fx finde information om te og blodpropper, te og kræft, te som slankemiddel, sort te kontra grøn te, te’s opfriskende virkning og te og graviditet. Derudover suppleres med mere generel information om antioxidanters virkning.

Van den Bergh Foods ernærings-information tlf. 43 28 42 32

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?