Gram Commercial A/S

Et tæt samarbejde med Teknologisk Institut kulminerer nu i lanceringen af en helt ny generation af køle- og fryseskabe til storkøkkener med et lavt energiforbrug. 
Tests foretaget af de hollandske energimyndigheder viser, at Gram i forhold til gennemsnittet af andre udbydere på markedet, har reduceret energiforbruget med 50% på fryseskabe og op til 75% på køleskabene. I kroner svarer dette til en besparelse på elregningen på op til 2.000 kr. pr. skab pr. år.

Det væsentlige lavere energiforbrug vil fremover bidrage til en reduktion af den CO2-emission, der udsendes i forbindelse med driften af de ca. 50.000 køle- og fryseskabe, som er placeret i professionelle køkkener i Danmark.

I dag udleder disse omkring 112.000 tons. Erstattet af de nye Gram skabe vil reduktionen være 65.000 tons.

Energistyrelsen udtrykker stor tilfredshed med resultaterne, der er opnået i samspil mellem erhvervslivet, staten og forskningsverdenen, og som har ført til introduktionen af energieffektive køle- og fryseskabe på et marked for energi- og miljøteknologi, der er i vækst i hele Europa.

Energistyrelsen har støttet projektet med 2,7 mio kr. ud af et samlet projektbudget på 5,5 mio. kr. fra tilskudsordningen til fremme af energibesparelser i erhvervsvirksomheder.

Den nye generation består af køle- og fryseserierne PLUS, TWIN, EURO og MIDI.

Fælles for de nye serier er, at de bygger på ny miljøvenlig teknologi. Der er anvendt naturlige kulbrinte kølemidler og cyklopentan som drivmiddel for isoleringen, og skabene er dermed helt fri for drivhusgassen HFC.

De nye køle- og fryseskabe er skabt i et tæt samarbejde med Christian Bjørn Design. Målet har her været at bringe innovation ind i formgivningen og sikre optimal funktionalitet.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?