Af bestyrelsesformand Uffe Gottschalk Jensen
Her i 100 året for Danmarks Jerseyforenings oprettelse er det oplagt med et tilbageblik i gamle beretninger og protokoller.
Et er, at man glemmer tid og sted, noget andet er, at informationerne også er brugbare den dag i dag.

Et udpluk fra det første avlsmål:
Det vi sætter som nr. 1 er foderoptagelse, stor mælkeydelse med høj fedtprocent, og først som nr. 2 tages hensyn til eksteriør.

I beretninger fra 50 års jubilæet:
I kødproduktion vil dansk landbrug aldrig kunne konkurrere med lande med langt større areal og ekstensiv driftsform. Men i mælkeproduktionen er der muligheder. Afgørende er det, at minimere de faste driftsomkostninger. Jerseykoen har derfor sin mission i Danmark som den økonomiske malkeko, hvad enten det gælder mælk, smør eller ost. Målet er uændret. En lille, fintbygget, højtydende malkeko med lille foderforbrug og bedst mulig produktionsøkonomi. Her står vi så i dag med disse udsagn som fundament. Udfordringer er der stadig, og vi som er valgt som beslutningstagere, har en forpligtigelse til at forme jerseykoen efter de fremtidige krav.

Jerseykoen er stadig et stærkt valg, og vil være den bedste, når det gælder om at præstere et godt bundlinieresultat.

Her i 100 året vil jeg tillade mig at afslutte med Protein Linie-Projektets (KL) fader professor Lars Gjøl Christensens bemærkninger:
Hatten af for fortiden - jakken af for fremtiden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?