Thomas Frovin Jensen: 
Det er naturligvis interessant, når en ny dagligvarekæde melder sig på markedet. I tilfældet Lidl er der dog måske grund til bekymring.

For nylig havde jeg besøg af en forsker fra London School of Economics. Han er i gang med en tværeuropæisk undersøgelse af, hvad der gør mellemstore byer attraktive at leve i.

I den forbindelse kom vi også til at snakke dagligvarehandel og Netto, Aldis m. fleres indtog i UK. Da jeg nævnte, at Lidl er på vej ind i Danmark, fik jeg følgende respons: "I UK ser vi fra forskerside Lidls indtog i et område som et tegn på, at området er ved at udvikle sig til en "food-desert" (en "fødevareørken"), hvor alle andre butikker forsvinder". Det sker typisk i områder med stærkt nedadgående økonomi, stor fattigdom og ikke sjældent sociale problemer. Lidls sortiment og kvalitetsniveau er det lavest tænkelige på dagligvaremarkedet, og deres entre er et signal til myndighederne om, at der kræves en indsats.

Man kan selv gøre sine tanker om dette i forhold til Danmark, men en ting er sikker: Vi har ikke brug for en yderligere forringelse af det brede danske fødevaresortiment. De fleste, som netop har været syd for Kongeåen i sommer, kan sikkert bekræfte, at vi ligger bagest i klassementet - med enkelte hundedyre specialforretninger som eneste lyspunkter.

mvh
Thomas Frovin Jensen
8000 Århus C

PS. I øvrigt mener jeg, at hollandske grøntsager burde forbydes. De er en hån imod EU's oprindelige landbrugspolitik, og den alt for store kvote et resultat af gamle politiske spil.

Se artiklen i MEALS Ugebrev nr. 29/2003, Lidl vil skabe priskrig

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?