Flere grovvareselskaber har dumpet prisen på økologisk korn, og det får nu danske økolandmænd til at sælge deres korn i Tyskland, oplyser DR Syd. 15 sønderjyske økolandmænd er gået sammen i et nyt selskab, Biocentrum Amba, der skal sælge deres produkter i Tyskland. Selskabet forventer, at det på længere sigt kan være med til at redde økologien i Danmark. (JP)

Arla Foods vil lukke to mejerier. Arla Foods lukker ved årsskiftet to af sine mejerier - Snejbjerg Mejeri med 44 ansatte og Øko Mælk i Vejen med 7 medarbejdere. (Ritzau).

Daloon fyrer 72 ansatte. Op mod 72 ansatte på fødevarevirksomheden Daloon A/S i Nyborg kan se frem til at få en fyreseddel pga. utilfredsstillende afsætning, manglende effektiviseringer fra ny produktionsteknologi og mange driftstop i produktionen, oplyser direktør Hemming Van. (Ritzau)

Klage over lukkede arkiver i Fødevaredirektoratet. Skatteborgerne afleverer hvert år fem mia. kr. til de danske landmænd i form af hektarstøtte. Men skatteborgerne må ikke få at vide, hvem der modtager pengene. Borgerne poster også mia. af kr. i vandmiljøplanerne, men må ikke få indsigt i data, der viser, om planerne faktisk virker. De mange data ligger gemt i forskellige direktorater under Fødevareministeret, der nu anklages for at være for lukket. - Hele landbrugsstøtten er for tiden under omlægning og til debat. Derfor må det være rimeligt, at offentligheden får adgang til at se, hvem der modtager pengene, siger Nils Mulvad, direktør for Dicar, Institut for Computerstøttet Journalistik. Dicars ansøgning om aktindsigt i landmændenes hektarstøtte er blevet afvist af Direktoratet for FødevareErhverv. Der er også givet delvist afslag på en anmodning om aktindsigt i de danske landmænds gødningsregnskaber. (JP)

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?