Food Diagnostics ApS 
Læskedrikke, sterile mejeriprodukter, juice, kosmetik og hudplejeartikler, er nogle af de matricer som, med Promicol PromiLite, kan frikendes for mikrobiel vækst på blot 1-2 dage.

Råmælk verificeres på under et kvarter.

Lad dit lager frigive på 1/3 af tiden. Med Promicol PromiLite kan du benytte ATP teknikken, til at screene for mikrobiel vækst i en lang række produkter, på baggrund af celletallet kan systemet anvendes til at screene råmælk ved at detektere unormalt høje celletal, på under et kvarter.

Dette giver ofte meget store tidsbesparelser og kan f.eks. resultere i frigivelsen af et batch, efter blot 1-2 dage mod normalt måske 3-5 dage eller endnu længere.

Dit lager kan med andre ord effektiviseres, med åbenlyse fordele såsom større produktivitet og fleksibilitet i logistikken som følge. Reducer vand-, strøm- og kemikalieforbruget ved at optimere CIP processer!

Ved at køre jævnlige tjek på vandet i CIP systemet kan du se, hvornår vandet er rent og du kan stoppe processen inden du får kørt yderligere mængder vand og/eller kemikalier igennem anlægget. På den måde kan der naturligvis spares adskillige tusinde liter vand og en formue i strøm, til gavn for både virksomhedens økonomi og miljøet. Produktionen kan eventuelt startes op væsentligt tidligere, uden det går ud over sikkerheden i dine fødevarer.

Ildfluer viser lyset. ATP bioluminescense teknikken, som er flittigt brugt og bredt anerkendt i HACCP programmer, er baseret på en teknologi som i sin tid er udviklet af NASA til at finde liv i rummet. Adenosin Tri Phosphat, som er energi transportør i alle organiske celler, er et uhyre stabilt molekyle der desuden er kemisk identificerbart og derfor vil kunne spores i alle organismer, levende som døde.

Ved kontakt med Luciferin Luciferase, som er identisk med et enzym i ildfluer, afgiver ATP molekylerne et svagt lys, denne reaktion kan så måles i et luminometer i enheden RLU (Relative Light Units / Relative Lys Enheder). Denne teknologi danner baggrund for PromiLite systemet, som i al enkelhed går ud på at fjerne først den frie ATP som findes i alle produkter, dernæst evt. somatisk ATP, for til sidst at stå tilbage med kun den mikrobielle ATP der måtte være og måle den.

Korte inkubationer og automatiserede pipetteringer. En del af hemmeligheden bag det korte tidsestimat for analysen, er at du med PromiLite kun behøver 1.000 celler for at opnå et målbart resultat, mens man med traditionel mikrobiologi som bekendt behøver 10.000.000 celler for at få én synlig koloni på en petriskål.

Til gengæld er teknologien ret følsom, med hensyn til reagensernes temperatur og en meget præcis timing af tilsætningen af disse. Derfor er pipetteringen af de mest kritiske reagenser automatiseret, for at sikre en pålidelig analyse. PromiLite findes i semiautomatiske og fuldautomatiske modeller.

Individuelle behov og krav. En PromiLite løsning indebærer at der sendes prøver af mål produkterne til Promicol i Holland, som derefter vil udvikle en præcis protokol til produktet.

Desuden følges kunden tæt af Food Diagnostics ApS, den danske distributør af Promicol produkterne, under hele indkøringsperioden. Food Diagnostics ApS introducerer systemet for medarbejderne og sørger for oplæring i brugen.

- Food Diagnostics afholder seminarer om Promicol PromiLite, bl.a. på FoodTech Scandinavia, hvor man også vil kunne stifte nærmere bekendtskab med virksomhedens øvrige produkter til hygiejne overvågning og levnedsmiddel diagnostik.

Food Diagnostics ApS, Stand J 7265, www.fooddiagnostics.dk

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?