På en ellers seriøs konference for et par måneder siden på Landbohøjskolen i København tillod næstformand for Folketingets Sundhedsudvalg Jørgen Winther (V) sig at optræde uhørt sårende over for professor Arne Astrup.

Blandt hans beskyldninger og insinuationer var, at Arne Astrup bevidst havde forhalet offentliggørelsen af en rapport om sukker.

Venstremanden gik endog så vidt, at han fik udpeget Arne Astrup i salen, så alle kunne se hen på "personagen". De mange tilstedeværende - blandt andet undertegnede - krummede tæer.

Heldigvis fik et par tilhørere samlet sig, og de spurgte doktormand og fremtrædende politiker Jørgen Winther, hvorfor han dog ikke selv havde foranlediget nogle af de mange ting, han beskyldte Arne Astrup for, efterprøvet?

Winther blev kridhvid, men fik dog fremstammet, at han jo bare troede på, hvad han hørte...

Nu viser det sig, at tidligere formand for Ernæringsrådet, professor Arne Astrup aldeles ikke har trukket offentliggørelsen af forskningsresultater om sukkers fedende effekt i langdrag for at tilgodese sukkerproducenten Danisco. Det fastslår Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU), der på opfordring fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, hvor Arne Astrup er leder af Institut for Human Ernæring, har undersøgt, om offentliggørelsen bevidst er blevet forhalet.

Forskningsundersøgelsen dokumenterede, at sukker feder.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?