Danmarks største nationalsport er Janteloven. Den har næsten hele befolkningen som tilhængere, men forbavsende nok uden sponsorer?

Snorksover reklamefolkene eller er det ikke nødvendigt at reklamere for sagen.

I sin tid fandtes kaffesurrogatet Richs, som kort & godt kunne konstatere: Det er, Richs der driks.

Plagiatet Danmarks forsøgte at møve sig ind på successen ved at påstå: Det er, Danmarks der duer.

I Richshuset sad direktionen og hyggede sig med: Det er, Richs man bruger!

Tilsvarende er det også: Janteloven, man bruger!!

Befolkningen i Danmark er i generationer født og vokset op med Janteloven, så den behøver altså ingen markedsføring.

Tager man udgangspunkt i det sidste års tid, så har 6 af Danmarks førende virksomhedslokomotiver: ISS, A.P. Møller, Danisco, Carlsberg, Arla og nu senest Danish Crown alle været igennem en sviptur. I det sidste tilfælde på grund af påstået dårlig rengøring i virksomheden.

En af de mest agressive er Ritt Bjerregaard (S), der som bekendt var fødevareminister i årevis uden så meget som at antyde fejl eller mangler ved nogen af de firmaer, hun nu kritiserer sønder og sammen. Først da nogle tidligere ansatte gik til pressen - Ekstra Bladet og TV2 - dukkede hun op til overfladen og meldte sig i de indigneredes kor. Kunne hun ikke selv have gjort det lidt bedre?

Sagerne opstår næsten altid via afskedigede medarbejdere. Kunne de mon ikke med mere værdi have påpeget fejl & mangler, mens de dagligt færdedes på virksomheden?

Nu er det naturligvis ikke sådan, at vi mener, at fx rengøringen ikke skal være i orden. Men man må også gøre sig klart, at hygiejne på et slagteri ikke kan sammenlignes med hygiejne på en operations­stue.

Har der været en svipser, så skal det naturligvis erkendes og rettes op.

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) og tidligere finansminister Mogens Lykketoft (S) har også haft sager, hvor de måtte ty til, at der var sket en svipser.  

Danmark har nogle ret enestående virksomheds­lokomotiver - ikke mindst kendt for deres fremragende produkter. Dem skal vi på redelig vis holde fast ved.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?