Statoil A/S: 
Hygiejne, etik, kreativitet, økologi og service er blot nogle af de parametre, som restauranterne skal være på forkant med i den stadig hårdere konkurrence om gæsterne. Men det bliver først kritisk, hvis man overser, at de helt basale forhold i køkkenet ikke fungerer - eksempelvis gassen til komfuret.

Forberedelserne til en ny sæson er i fuld gang i den danske restaurationsbranche. Kro- og restaurant­ejere er stærkt optagede af overvejelser om hvilke investeringer, der er nødvendige for at sikre en fornuftig omsætning i år. Og det kan være svært at vælge, hvad man skal satse på. Men én ting er sikker – det kan ikke betale sig at diffe­ren­tiere sin forretning på dyreetik, gæstekokke eller økologi, hvis selve produktions­apparatet i køkkenet ikke fungerer. Og det fungerer ikke optimalt, hvis komfuret svigter midt i tilberedningen af 50 kuverter, fordi flasken er løbet tør for gas.

Fra flaske til tank

For mange større restaurationer og kroer vil en gastank af flere grunde være en oplagt investering i år. Én af landets absolut dygtigste kokke, Hans Beck Thomsen, der i 3. generation driver Henne Kirkeby Kro, har haft gastank i over 20 år:

"Jeg har én gang for mange år siden oplevet at mangle gas en time inden, jeg havde 50 gæster i Kroen. Og det var nok! Man kan ikke lave mad uden gas, men man kan heller ikke leve med det psykiske pres, at gassen pludselig slipper op. Derfor fik jeg hurtigt en gastank, hvor man hele tiden kan følge med i, hvor meget gas, der er tilbage. En god abonnements­ordning med leverandøren sikrer, at der automatisk bliver fyldt på inden man løber tør. Det er jo det, der er problematisk ved flaskerne - man har ingen kontrol over, hvor meget, der er tilbage. Og min erfaring er, at forbruget svinger meget fra uge til uge igennem sæsonen," siger Hans Beck Thomsen, der bruger ca. to ton gas om året.

Forlænget udendørsservering med gas

Foruden den tryghed som den konstante gasforsyning sikrer i køkkenet, er der andre fordele ved at få installeret en gastank. Ifølge Kristian Vielwerth, der er produktchef for gas hos Statoil, er der også penge at spare:

- Hvis man bruger mere end et ton gas - svarende til 30-40 flasker, kan det som regel betale sig at investere i en gastank. For det første fordi man undgår ca. 20-30 procents spild af gas, der går tilbage til leverandøren i de "tomme" flasker, som altså aldrig er helt tomme. For det andet giver investeringen i en gastank mulighed for at udvide sæsonen med et par uger. Statoil kan i år tilbyde kunderne klassiske terrassevarmere, der forsynes med gas direkte fra tanken. Og de varmer så godt ved udendørsservering, at sæsonen kan forlænges i forår og efterår, siger Kristian Vielwerth.

Yderligere information

Yderligere information om fordele ved investering i og installering af gastanke og terrassevarmere fås ved kontakt til Kristian Vielwerth hos Statoil på tlf: 33 42 40 07.

www.statoil.dk
Statoil Gas/LPG

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?