For fjerde gang (første gang var uge 39/2002) offentliggør vi tal over middagsgæstens foretrukne hovedret på restauranter og kroer med servering.
I forhold til tidligere undersøgelser er retter af hakket kød og pizza gået stærkt frem, mens hele kødstykker, fisk og fjerkræ er gået tilbage.
Tilbagegangen i middagsgæstens foretrukne kan muligvis blandt andet skyldes, at brancheorganisationerne, som driftigt hele tiden bør varetage bøndernes, fiskernes og fjerkræavlernes afsætningsinteresser, ikke tilstrækkeligt har benyttet sig af salgsfremmende markedsføring.
Kød | 42% |
Kød hakket, strimler, tern | 14% |
Fisk/skaldyr | 9% |
Fjerkræ | 10% |
Pizza | 15% |
Vildt | 4% |
Andet | 6% |
Vi arbejder på at udvide med frokoster og desserter. Men arbejdet, når det skal være solidt underbygget, er omfattende, så vi må tage et nøk ad gangen.