Haderer Marcipan: 
Det er nu 30 år siden at jeg flyttede fra Vestindien med min danske mand til Danmark. Det var en tilfældighed, at vi slog os ned her. I Rotterdam spillede vi plat eller krone, enten Østrig eller Danmark. Min mand vandt. I Danmark arbejdede jeg i stålbranchen i mange år. Da jeg blev 57 år, lukkede virksomheden en del afdelinger pga. stålkrisen - også min. Så var jeg arbejdsløs. Hvad gør man. Så startede jeg op for mig selv. Først med belgisk chokolade, det gik ikke så godt. Derefter med de østrigske marcipanprodukter og det gik. Den 1. maj holder min virksomhed HADERER MARCIPAN DK 9 års fødselsdag.

I året 2001 begyndte jeg at se mig omkring efter nye produkter. Dem fandt jeg i bl.a. Sverige (Pettinice dekorfondant) og England (værktøj og farvestoffer), men jeg vidste ikke, hvordan man skulle bruge dem. Derfor måtte jeg til undervisning i England og tog min datter Monika med. Det var den kendte forfatter og kagedesigner Pat Ashby, som underviste os. Monika var flere gange i England og sidste år i USA, for at få en mere alsidig uddannelse. Monika er højt begavet i at arbejde med design og sugarcraft (sukker-kunst med flowerpaste og dekorfondant). Hendes læreruddannelse garanterer hendes elever en dybdegående og systematisk undervisning. Monika har undervist i Danmark i ca 2 år, bl.a. på Holstebro Teknisk Skole.

Monika har selv lavet hendes webshop www.kagebutikken.dk, som er ret omfattende og viser det brede program, som vi har bygget op med tiden. Vi er medlemmer af British Sugarcraft Guild og får hvert kvartal nyheder ind gennem brevsprækken, derfor har vi mulighed for at reagere, når der dukker et godt værktøj op, som vores professionelle kunder kan blive glad for.

I sidste efterår, efter en meget stresset sæson, besluttede vi at skrive en arbejdsbog om kager og festkager for ikke hele tiden at skulle forklare vores kunder det samme om og om igen. Med vores arbejdsbog tager vi skrækken fra folk ved at arbejde bl.a. med amerikansk og engelsk kageopsætning, kageovertræk med dekorfondant, at fremstille marcipan selv, at indfarve fondant og marcipan samt chokolade, dekorere med vores smukke, håndlavede marcipan-produkter, fremstille dekorglasur selv osv. Vi ved, at der ikke eksisterer en lignende bog på dansk. Men med bogen i hånden kan alle og enhver lave en festkage. Det er også vores mening og vi håber, at vi får de unge med således, at der kommer gang i bagningen igen. Vi har selv udviklet lette opskrifter med gode råvarer og meget lidt fedtstof i, hvor det kan lade sig gøre. Slankehysteriet har diskrimineret kager generelt. Men en god kage behøver ikke at være usund. I vores opskrifter har vi lagt vægt på, at bruge økologiske råvarer, så vidt det er muligt.

For at komme vores kunder imøde, udlejer (og sælger) vi alt til bagning og opsætning, samt at vi har et velassorteret lager i relief-bageforme, som gør det nemt og sjovt at bage en helt speciel kage. Besøger man webshoppen www.kagebutikken.dk, findes et rigt udvalg i bageforme og udstyr til rimelig pris.

Vores samarbejde med den store tyske virksomhed STÄDTER - Die Welt des Backens har givet os rige muligheder for at udvide vores program i professionelt udstyr til bagning. Både Städter og vi arbejder med den store, verdensomspændende virksomhed WILTON USA, som er specialister i alt omkring bagning, dekorering af kager, kageopsætning osv.

HADERERs store marcipan-dekorprogram gør det så nemt at dekorere en festkage i en håndevending. I bogen findes mange farvefotos, som viser HADERERs håndlavede topfigurer, roser, rosenblade, liljer, mandelblomster, minikala, liljekonvaler, små og mellemstore duer osv. i god marcipan. Vi har et rigt udvalg i farver på lager, også i naturmarcipan uden farvestoffer til folk, som er allergiske.

SUGARFLAIR farvestoffer er en gevinst for alle, som arbejder med råvarer, som skal indfarves. Der findes ikke en mere nem og sikker måde at bruge farvestoffer på. Vi har et stort udvalg i pastafarver, pulverfarver, lustrefarver (guld, sølv, kobber, perlemor, glitterfarver mv) og vi har stor viden om, hvordan alt skal bruges. En god brugsanvisning samt farvekort findes i vores bog.

Hos os kan man indhente råd og vejledning, hvis bogen ikke besvarer et spørgsmål, som ligger en på hjertet. Vi forsøger at indgyde mod og selvtillid i folk, som skal bage festkager. Mangler man dekorations­ideer, så kan man gerne ringe til os og få en så fyldestgørende vejledning som man kan give.

Vi skal gør det nemt og sjovt for alle at bage kager. Det er vores firmafilosofi.

· Besøg os på bryllupsmessen i Falconercentret den 14. februar hen mod kl. 11/12. Da starter bogsalget med en specialpris.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?