Så snart vejret er til grill, så tændes der op på livet løs. Der er stor stigende interesse for at grille på restauranter, kantiner, institutioner men nu også mere og mere ude i virksomhederne til frokosttid, og så selvfølgelig i de private hjem og i sommerhuset - Danmark er besat af at grille.

Der findes et utal af grill-modeller og i alle prisklasser, men man skal lige tænke to gange inden man køber... Der er jo ingen grund til at bruge penge på en model med en mængde raffinementer, som man aldrig får fyret op under. Det du skal gå efter er grill i god kvalitet, som ikke ruster efter måske bare én sommer.

Grill kan fås med forskellige varmekilder: kul, gas eller el. Det er individuelt, hvad man foretrækker. Hvis jeg skulle vælge ville jeg vælge gas, men tilføjer endnu engang, valget er meget individuelt. Kul er stadig det mest anvendte, men både gas og el haler ind.

Gas

Griller du ved gas opnår kødet, eller hvad du griller, ikke den kendte røgede grillsmag, men til gengæld er det en stor fordel, at du kan skrue op og ned for varmen og derved få maden ensartet perfekt stegt.

El

Elgrillen er naturligvis meget nem at have med at gøre, og den ryger ikke til eventuel gene for naboer.

Kul

Hvis du absolut vil have den traditionelle grillrøgede smag frem¤og kan acceptere, at kødet ikke er stegt helt ensartet, så skal der kul på grillen.

Jeg behøver vel ikke sige, men gør det alligevel: Man skal være meget omhyggelig med at overholde alle forsigtigheds­regler. Grilleri må ikke udføres skødesløst, heller ikke når et par flasker eventuelt er kommet indenfor vesten. Børn uden tæt opsyn bør ikke have adgang til grillen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?