Fødevareministeriet

Fødevareministeriet har besluttet at give 54 små og mellemstore fødevarevirksomheder støtte til at videreudvikle deres produktion.

Støtteordningen, som kaldes Struktur­projekt­ordningen og ligger under Direktoratet for FødevareErhverv, er en del af regeringens Landdistriktsprogram, der blandt andet skal styrke den økonomiske vækst i landområderne.

"Fortsat udvikling af landdistrikterne står meget højt på regeringens dagsorden. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan hjælpe 54 små og mellemstore fødevarevirksomheder rundt om i landet med at videreudvikle deres produktion," siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt til Ugebrevet MEALS om baggrunden for tildelingen af støtten.

Strukturprojektordningen støtter i år investeringer i små og mellemstore fødevarevirksomheder med 50 millioner kroner. Der ydes primært tilskud til investeringer, der fremmer udviklingen indenfor områder som arbejdsmiljøforbedringer, hygiejne, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd. Konkret kan det for eksempel være støtte til nye produktionsanlæg, der forbedrer virksomhedernes konkurrenceevne og de ansattes arbejdsmiljø.

Ansøgningerne kom i år især fra virksomheder inden for sektorerne: svine- og oksekød, frugt og grønt samt mælk og mejeriprodukter.

Spredningen var stor blandt de virksomheder, der fik støtte, og der var alt lige fra små økologiske gartnerier, over producenter af specialoste til eksport, til mellemstore pølseproducenter med millionomsætning.

Interessen for Strukturprojektordningen har været overvældende. Den 1. august, hvor der var ansøgningsfrist, havde Fødevareministeriet modtaget 88 ansøgninger, som i alt søgte om tilskud til investeringsprojekter på i alt knap 700 millioner kroner.

Efter en gennemgang og prioritering har Direktoratet for FødevareErhverv udvalgt 54 projekter.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?