Schulstad Brød A/S

Forbrugerne får nu mulighed for at servere de populære lyse krydderboller på morgenbordet i en ny og sundere udgave, som har næsten lige så mange fibre, vitaminer og mineraler som rugbrød. De nye krydderboller fra Schulstad Brød er bagt på Hvid Hvede og ligner og smager helt som de kendte krydderboller. Den eneste forskel er, at de er sundere.

Krydderbollerne er en af danskernes yndlingsspiser på morgenbordet. Især i ferien og weekender foretrækker mange det lyse brød med den milde smag og bløde konsistens. Men det er ingen hemmelighed, at groft brød er sundere end lyst brød. Der er generelt færre kulhydrater og flere fibre i fuldkornsbrød end i det lyse hvedebrød.

Krydderboller med rugbrødseffekt

Men hvis man gerne vil beholde sine lyse krydderboller på morgenbordet og samtidig leve sundt, er der nu kommet en løsning på problemet.

Se efter den hvide trekant, når du vil købe sunde Krydderboller

Schulstad lancerer nu krydderboller i Levebrødsserien, som er bagt med Hvid Hvede. Hvid Hvede er en helt ny hvedesort som vil revolutionere det lyse brød. Hvid Hvede er et fuldkornsmel, der - som noget helt nyt - smager og ser ud som almindeligt hvedemel. Brød bagt på Hvid Hvede er således fuldkornsbrød lige som rugbrød, selv om det er lyst og mildt i smagen som det hvide brød, vi kender. Det betyder, at man kan spise Hvid Hvede krydderboller til morgenmaden og samtidig få stort set samme mængde fibre, vitaminer og mineraler, som hvis man spiste rugbrød.

Fuldkornsprodukter forebygger fedme

Hvid Hvede betragtes blandt andet af Hjerteforeningen som en revolution på brødmarkedet. Hvid Hvede kan betyde en positiv udvikling for folkesundheden, hvis forbrugerne udskifter de almindelige lyse hvedebrød med hvedebrød bagt på Hvid Hvede. Fuldkornsbrød - som rugbrød eller brød bagt på Hvid Hvede er nemlig rige på kostfibre, som sikrer en bedre mæthedsfornemmelse og dermed forebygger fedme. Fuldkornsprodukter kan desuden, ifølge Ernæringsrådet, forebygge type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft i tyk- og endetarm.

Ernæringsrådet anbefaler derfor i de nyeste kostråd fra 2005, at voksne indtager ca. 250g brød eller gryn hver dag - og helst fuldkorn.

"Vi oplever, at forbrugerne har en stigende interesse i sunde fødevarer. Og som fødevareproducent har vi et medansvar for at udvikle sunde produkter. Samtidig skal vi ikke gå på kompromis med smagen. Det, mener vi, er lykkedes med Krydderboller med Hvid Hvede," siger Nordisk Marketingchef hos Schulstad Brød Martin Andersen.

 

Schulstad Brøds Krydderboller med Hvid Hvede kan købes i alle dagligvarebutikker fra mandag den 8. august og koster i vejledende udsalgspris 14,25 kr. pr. pose.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?