Evindelige gentagelser bider sig fast, og Danmarks Radio har de sidste ca. 10 år haft en unik platform til fra tidlig morgen til sildig aften uden modsigelse at kværne sit NYdansk som fx ratten, prassen, kraft (kræft) ud til befolkningen.

Hvis det var således, at DR's fejlagtige sprog ikke berørte MEALS læsere, ville vi ikke, som det er sket¤i årevis, beskæftige os et eneste sekund med forhold på DR; men DR er sandsynligvis hovedårsagen til, at fx personale - ikke mindst de unge - på hoteller o.l. i mange tilfælde ikke er i stand til at skrive en besked til videregvelse korrekt.

Det er pinligt at høre på undervisningsminister Ulla Tørnes (V) og tidligere undervisningsminister Margrethe Vestagers (R) bekymringer over manglende danskevner hos vore skolebørn, når sagen i sin enkelthed er, at de som undervisnings­ministre ikke har rørt en finger for, at Danmarks Radio overholder sin forpligtigelse om fx ikke at vildlede.

DR kan bedømmes sort på hvidt¤

MEALS har siden 1999 sort på hvidt dokumenteret, hvorledes skrupforkert udtale medfører, at de unge i skolen har svært ved at forholde sig til ords korrekte stavemåde.

- De kan se resultatet af, at DR i årevis med vilje har udtalt ord forkert i artiklen¤Både Kleener og Nissen skulle forlængst have været fyret, Ugebrev 34/2004.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?