Horesta er i fuld sving med at ville ændre restaurations­gæsternes hidtidige vaner og rettigheder. Horesta (Hotel- Restaurant- & Turisterhvervets Arbejdsgiverforening) har længe været bannerfører for at få indført rygestop på danske restauranter, og det er næsten sikkert, at deres ønske bliver opfyldt.

Allerede inden tobakstågerne er væk fra restaurations­lokalerne, er Horesta ved at lægge en ny brik til deres drømmerestaurant. De vil have, at maden skal indeholde mindre mængder af fedt og have mere fokus på ernæringsværdi.

I den anledning holdt Horesta¤den 2. maj¤- i samarbejde med HTS (Handel, Transport og Serviceerhvervene) og Danmarks Fødevareforskning - et seminar om fedme og ernæring.

Det vil utvivlsomt blive en stor omvæltning for gæsterne at opleve restauranter næsten som sundhedstempler. Også en stor forandring for kokkene, der - fx som økonomaer - må lære at lave mad med udpræget ernæringsværdi.

Når rygning, overflodsmad, desserter, petitfours o.l. er væk fra restauranter og kroer, så mangler paletten måske bare, at øl og spiritus bliver erstattet med vand.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?