Øresund Food Network (ØFN) er en netværks­organisation, der arbejder for at gøre Øresunds­regionen synlig som visionær og dynamisk region inden for landbrug, fødevareproduktion og fødevare­forbrug. ØFN skaber grundlag for opbygning af netværk mellem industri, myndigheder og forskning i Danmark og Sverige. 

ØFN er oprettet af Øresunds­universitetet som en del af Øresund Science Region, der også omfatter Medicon Valley Academy, Øresund IT Academy, Øresund Environment, Øresund Logistics og Øresund Design.

Sundhed på daglig basis

Øresund Food Network (ØFN) afholder den 25. august 2005 et sommermøde med titlen "Sundhed på daglig basis". På mødet behandles mulighederne for at indbygge sundhedsfremmende egenskaber i hverdagsmaden, i særdeleshed de industrielt fremstillede fødevarer.

Perspektiverne på hverdagsmad og sundhed bliver fremlagt for at integrere sundhedsfremmende egenskaber i industrielt fremstillede fødevarer

- Mødet afholdes i Ørestadshuset Arne Jacobsens Allé 17, 2300 Kbh. S (i Ørestaden) kl. 14.00-19.00.

Om grunden til at mødet omhandler hverdagsmaden, og først og fremmest de industrielt fremstillede dagligvarer, siger ØFN's Forskningsdirektør, Maria Olofsdotter: "Vi ser i disse år et øget forbrug af hel- og halvfabrikata, både i hjemmene og i cateringsektoren - det betyder, at vores sundhedstilstand i højere grad end før afhænger af industrielt fremstillede fødevarer".

Synergieffekten er vigtig, understreger Udviklingsdirektør Jörgen Holm, ØFN. "Forskningsresultater er værdiløse, hvis ikke de bliver udnyttet i praksis - og på fødevareområdet kan det have store, samfundsøkonomiske konsekvenser, hvis ikke industri, myndigheder og forskning samarbejder om at sikre en høj, sundhedsmæssig standard".

Emnerne på mødet spænder vidt

Oplægsholderne behandler bl.a. perspektiverne for udvikling af nye og spændende produkter på basis af kendte, sunde fødevarer som fuldkorn og fisk, udvikling af functional foods - og mulighederne for at få inspiration til hverdagsmaden fra de produkter, der er udviklet til astronauter.

Oplysninger

Maria Olofsdotter, Jörgen Holm,+4535324091,+4535324090, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?