Det ofte regnfulde og kolde vejr i Danmark i sommerferie­perioden gør, at kun få udenlandske familier ad hoc sætter kursen mod Danmark i deres sommerferie. Dette medvirker naturligvis til, at campingpladser, sommerhusudlejere, vandrerhjem og besøgsmål modtager færre gæster.

Tilgængelige statistikker siden 1999, hvor 500 personer i hvert af 16 europæiske lande forud for sæsonen er blevet spurgt: hvor de vil holde sommerferie, har år for år vist, at Danmark ikke rangerer højt på turisternes ønskeseddel.

VisitDenmark - tidligere Danmarks Turistraad - erkender, at det står sløjt til med hensyn til turisters ferier i Danmark, men det er da ligefrem forbavsende at høre, at man nu "er gået i gang med at analysere, hvorfor de tyske turister fravælger Danmark som turistmål". Begrundelsen herfor har været kendt i vide kredse i flere år. De ønsker at holde ferie i deres eget land eller rejse sydpå.¤

Politikere fra nuværende og foregående regeringer antyder at ville give større bevillinger til den danske turismebranche. Danmark yder ca 120 millioner kroner om året i statsstøtte til turismen, men som situationen sæson efter sæson forløber med negativ vækst, bør det ikke anspore til mere i statsstøtte.

Danmarks fem største branche­organisationer i turist­erhvervet, HORESTA, Campingrådet, Danmarks Vandrerhjem, Feriehus­udlejernes Branche­forening og Foreningen af Forlystelses­parker i Danmark skriver i et fælles debatindlæg, "at hvis vi skal have del i de næste 15 års forventede vækst i den internationale turisme, så skal vi øge bevillingerne".

Når de 120 millioner turisme-kroner i statsstøtte ikke giver flere kunder i butikken, så er det vist ikke staten, som skal satse yderligere - men tag i stedet en snak med¤banken.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?