Successen kendte næsten ingen højder, når leverandører af fødevarer som fx frugt & grønt, fisk og kød kunne notere nye tilmeldinger til udbringningsordninger. Men efterhånden er interessen for at få¤en kasse med¤fødevarer stillet uden for døren dalet betydeligt. I hvert fald blandt de private forbrugere.

Nu om stunder, hvor vi taler meget om fødevaresikkerhed, er der åbenbart sat¤for mange spørgsmålstegn ved denne form for fødevareleverancer.

Fødevareloven siger klart og tydeligt, at det er leverandørens ansvar, at varerne er friske, ikke blot i det øjeblik de bliver sat på trappestenen, men indtil forbrugeren kommer hjem.

Juridisk set bliver fødevarerne først leveret på dette tidspunkt,

Især kan det gå galt med let fordærvelige varer som kød og fisk, som stiller store krav til den temperatur, de opbevares under. Her må det i hvert fald være et ufravigeligt krav, at man kun leverer, hvis forbrugeren er hjemme.

Aflevering hos en nabo duer heller ikke, da en nabo ikke kan bindes op på ansvar.

Aflevering på en trappe, hvor eventuelt andre personer kommer forbi er naturligvis også fuldkommen uacceptabel.

- Fænomenet var nok et af tidens charmerende ordninger, som skulle signalere friske varer lige til døren - men ordningen duer ikke.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?