Det gamle Nimb skal væk, og det nye, som skal være på grunden, bliver en blandet buket af butikker, som næsten - bortset fra egentlige tivoli-forlystelser karruseller og skydetelte - bliver et tivoli i Tivoli. Det nye træfpunkt er allerede udråbt som et nyt vartegn i København. Man kommer til at opleve et mejeri med en kæmpe åben glasfacade ud mod Hovedbanegården. Hvorledes denne satsning kommer til at forløbe bliver spændende at følge, for kendsgerningen er, at de unge nærmest boykotter mælk. Dét at drikke mælk er barnligt og direkte det modsatte af sejt, mener unge. Det vil ikke - under en sværmetur i Tivoli - være sagen at invitere på et glas skummetmælk, som er de eneste mælketyper nutidens kosteksperter accepterer inden for mejeridrikkevarer.

På mælkebarens første sal skal der være et lille hotel med 12 værelser i absolut verdensklasse - dvs med service langt over ekstra klasse. Det er Løgismose Holding A/S, der overtager Tivolis gamle restaurant Nimb ved årsskiftet. Planerne er, at det traditionsrige hus på Bernstorffsgade skal præsentere et væld af hjemmelavede delikatesser og et spændende køkken. Familien Grønlykke (Løgismose) der står bag det nye hus, har mange års erfaring i restaurationsdrift. Familien driver i dag Falsled Kro, Restaurant Kong Hans Kælder. På disse restauranter finder man en lighed i køkkenernes produktvalg, og den nye Tivoli- gourmet-restaurant vil sandsynligvis i stor udstrækning komme til at indgå i et "fælleskøkken". Løgismose Mejeri og Vinimport, delikatessebutikker og Summerbird chokolade er forretningsområder i det nye gastronomiske vartegn.

Tivolis administrerende direktør Lars Liebst udtaler sig meget begejstret for de nye vinde, der skal blæse gennem det gamle hus. Projektet repræsenterer kvalitet og fremsynethed, og det er noget af det, vi satser på her i Tivoli, siger han. Tivoli opsagde i sidste måned kontrakten med forpagteren af Nimb. Byggeriet begynder med facaden af huset, som gerne skal stå klar, når sæsonen 2007 starter, og Lars Liebst håber, at hele byggeriet er færdigt med udgangen af 2007. I alt investerer Tivoli 100 millioner kroner i projektet, oplyser Lars Liebst.

Nimb-bygningen i Tivoli er den 3. i rækken. Den første blev bygget til 15 butikker og restauranter i 1843. Det brændte ned 19 år senere. Den anden blev bygget i 1863 men blev revet ned i 1908 på grund af opførslen af Hovedbanegården og udvidelsen af Bernstoffgade, som ligger op til Nimb. Den nuværende bygning kan dateres tilbage til 1909 og efter en renovering vil den omkring 100 år senere åbne med Løgismose Holding som værter.

Med det nye hotel i Nimb-bygningen kan Tivoli inden længe slå dørene op for to nye hoteller. Det andet hotelprojekt bliver et 5-stjernet højhus, der skal ligge ved hjørnet af Rådhuspladsen, hvor det nuværende H.C. Andersen Slot ligger, og det forventes at rumme op til 160 værelser.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?