De fleste ved udmærket, det er hjertesundt at spise fisk. Så sundt, at Fødevarestyrelsen anbefaler at fisk kommer på bordet to gange om ugen - vel at mærke til det varme måltid. Det kan sagtens suppleres med lækre delikatesser som f.eks. røgvarer og fiskesalater til det kolde frokostbord.

I en presset hverdag kan det være svært at finde tid til madlavning. Men det kan der nu rådes bod på. Byens fiskehuse og supermarkeder med dybfrosne fisk har sørget for, at kunderne fra uge 45 kan få en gratis kogebog med nemme og hurtige hverdagsretter med fisk. De 700,000 kogebøger bliver uddelt til kunder i Byens Fiskehuse og supermarkeder efter "først til mølle" princippet.

Kogebogen indeholder 72 opskrifter med fede fisk som laks, sild og ørred samt magre fisk som fladfisk og torskefisk. Desuden er der supplerende opskrifter med rejer. Bogen er også inspirationskilde til kunder der ønsker at være med på den japanske Sushibølge. Der er både Sushitips og nogle enkelte lette Sushiopskrifter. Byens Fiskehuse tilbyder året rundt friske fisk og skaldyr som passer til opskrifterne. Supermarkederne supplerer med en række dybfrosne produkter.

Det er to professionelle kokke som står bag opskrifterne i bogen og den er illustreret med inspirerende farvefotos, som giver mundvand efter at smage på lækkerierne. Den økonomiske støtte fra EU og vores Fødevareministerium har gjort det muligt for Fiskebranchens Oplysningsudvalg at uddele i alt 700,000 kogebøger gratis overalt i Danmark´s supermarkeder og specialbutikker, hvor der sælges fisk.

Opskrifterne er bl.a. lavet for at imødekomme, at mange vokse og især børn ikke bryder sig om fiskeben. Det er der rådet bod på ved at bruge benfri fileter i langt de fleste opskrifter. I denne kolde tid er det også værd at fremhæve de delikate fiskesupper. For børnefamilierne er der desuden pitabrød med fisk, fiskepizza og fiskelasagne, som uden tvivl kan vække lykke.

Der indgår en lang række forskellige velsmagende og farverige rodfrugter, citrusfrugter og andre frugter og grøntsager. Derfor er det en god idé at bruge kogebogen til at planlægge ugens indkøb af friske fisk og velsmagende danske og importerede grøntsager.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?