Frokostretten

(1.2.2008) De mange pragtfulde åleretter som fx ål i gele og røget ål med røræg kan snart blive en mangelvare, for ålebestanden i Europa er nu så truet, at EU-landene har besluttet, at ålefiskeriet skal reduceres i alle EU-landene, og arbejdet med at få udarbejdet en dansk forvaltningsplan for ålen er nu gået¤i gang.

Ålen er¤så truet, at det, både af hensyn til ålefiskerierhvervet og de mange forbrugere som elsker de mangeartede åleretter, er nødvendigt at udarbejde planer for genoprettelse af ålebestanden.

Fødevareministeriet har holdt et orienteringsmøde med relevante interessenter med det formål, at det skal være startskuddet til arbejdet med at få en dansk plan på plads.

På et møde i Fødevareministeriet deltog både biologer og fiskere for at skabe overblik over de muligheder og udfordringer, der ligger i arbejdet med at indføre en reel beskyttelse af ålen samtidig med, at der bliver taget mest muligt hensyn til de parter, hvis aktiviteter påvirkes af den fremtidige åleforvaltning.

Interesserede vil have mulighed for at komme med forslag og kommentarer til Fødevareministeriet indtil arbejdet med den danske plan er afsluttet.



Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?