Æbletræerne bugner af dejlige danske æbler
(29/8) Der er meget godt at sige om æbler - de er knasende saftige, smager godt, ser godt ud og så er de sunde. Æblers indhold af næringsstoffer er blevet undersøgt gentagne gange i perioden 1984-1999. Som i de fleste frugter er vandindholdet i æbler ret stort (ca. 85 %) og energiindholdet ret lavt - fedtindholdet er meget lavt, og energien kommer stort set kun fra kulhydrater. Æbler indeholder kostfibre ca. 2,2 g pr 100 g og C-vitamin (ca. 11 mg pr 100 g), det kan dog variere en del fra sort til sort.

Til økologisk dyrkning anvendes andre æblesorter end til konventionel dyrkning. Sammenlignes næringsstofindhold i økologisk dyrkede æbler med konventionelt dyrkede, er forskellene ret små og inden for de variationer, der almindeligvis ses mellem forskellige sorter. Konventionelt dyrkede æbler bliver sprøjtet med pesticider under dyrkningen, men restindholdet af pesticider i æbler er generelt små, og udgør ingen sundhedsfare. MEALS.

 

Den Grønne Nøgle er på nettet

(27/8) Turismens miljømærke Den Grønne Nøgle er nu kommet på nettet. Man kan undre sig over, at dette ikke er sket for længe siden, blandt andet med det formål, at man ønskede at inspirere de forholdsvis mange udlændinge, der lægger vægt på netop Den Grønne Nøgles formål, til at besøge Danmark.

Mange forbrugere herhjemme og i udlandet sympatiserer og stiller krav til miljømæssig adfærd, og tendensen ser i disse år ud til at blive forstærket. web adressen er: www.dengroennenoegle.dk  MEALS.


Madpakkens Dag

(27/8) En sund madpakke er vigtig for børns koncentration og indlæring i skolen. Det er budskabet, når Madpakkens Dag løber af stablen onsdag den 3. september. Dagen igennem bliver der skåret, smurt og klappet sammen på folkeskoler over hele landet.

Madpakkens Dag er en temadag, der har til formål at skabe opmærksomhed omkring den lækre og sunde madpakke i folkeskolen - især i 4.-7. klasse. For yderligere information og en liste over deltagende skoler kontakt venligst Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 26 72 80 57 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 27 15 70 79

 

Opklaringen af salmonella er ikke kommet nærmere

(26/8) Sommerens mange salmonella tilfælde er stadig en gåde for myndighederne. Der har ligefrem været tale om en epidemi, så det er meget afgørende at finde smittekilden.

Forskere ved Statens Serum Institut forsøger¤ihærdigt at opklare, hvor bakterien stammer fra, men indtil videre¤uden resultat.

Prøver fra seks forskellige svinebesætninger har netop vist sig at være negiative, og selvom der blev vist salmonella i prøverne, var de ikke af den type, som har ramt¤mange danskere. MEALS. 

 

Kæmpe spild i verdens fødevareproduktion

(26/8) Store mængder fødevarer går hvert år til spilde. Spildet skyldes dårlige opbevaringsfaciliteter, overproduktion og manglende viden om afsætningsmuligheder. "Situationen er særdeles alvorlig. Spildet af fødevarer i kæden mellem høst og detailleddet er en af de vigtigste årsager til den fødevarekrise, vi oplever nu, med meget høje fødevarepriser ," siger Rosa Rolle, ph.d. og forsker i FAO's afdeling for landbrugsindustrier. Hun fortæller, at spildet især finder sted i udviklingslandene i Afrika, Asien og Sydamerika, hvor kommunikationen og infrastrukturen er dårlig. Landbrugsraadet. 

 

Krav om økonomi i økologien gav innovation i kantinen

(25/8) Når medarbejderne i kantinen møder landmanden, mejeristen og mølleren, får råvarerne en anden værdi, og det bliver en sport at udnytte hele råvaren og få nye ideer. Så behøver man ikke at hæve budgettet, selv om økologiprocenten nærmer sig 100. Det viser erfaringerne fra Nykredit.

Nu er der en tendens til, at omtanken for medarbejdernes ve og vel udvides til at omfatte signaler om, at virksomhedens menuplan også tager ansvar for både miljø og dyrevelfærd.

Nykredit har i halvandet år arbejdet målrettet frem mod 100 % økologi som tilbud til koncernens ca. 1.800 daglige kantinegæster på Kalvebod Brygge i København. Lige nu er procenten 98+. Økologisk Landsforening. 

 

Brændt mark og moskusokse vandt Årets ret

(25/8) Elleve af landets kokke dystede om at blive Årets Kok. Konkurrencen fandt sted på Plænen i Tivoli. Vinderne i de tre hovedkategorier blev for årets forret: Brændt mark og smag fra den store grønthave, MR, årets hovedret: Moskusokse, røget marv, havesyre og rødbede, Noma og årets dessert: Rødbede og brombær-dessert, Premisse

Retterne blev præsenteret for publikum og bedømt af et dommerpanel, der bestod af madanmeldere fra de største danske dagblade og madmagasiner.

Det er ottende gang, at Årets Ret bliver kåret. De tidligere vinder-retter har dog ikke i større omfang sat sit præg på spiserestauranternes spisekort. MEALS. 

 

Bliver det varmere, koldere eller nogenlunde det samme?

(22/8) Eksperter og politikere er¤ikke stensikre, men i¤stort omfang¤sikre på, at den globale opvarmning med det nuværende energimønster om ca. 100 år vil have nået et niveau, som i vid udstrækning vil forhindre menneskelig eksistens på Jorden.

Undersøgelser har vist, at kloden med intervaller på ofte millioner af år har undergået skiftende temperaturforhold. Men hvis et nok så lille nuværende bidrag, målt i den nærmest ufattelig store sammenhæng, kan medvirke til at hindre Jordens undergang, så er holdningen i stor udstrækning, at vor generation skal yde sit bidrag. 

I tidens løb har kloden også haft temperaturfald, så måske er det ikke så ligetil, hverken for eksperter eller politikere, at beslutte de rigtige foranstaltninger på klodens vegne.

Det man måske mere bør spekulere over er, om de nu anvendte energibeholdninger slipper op. Skulle den situation opstå, vil løsningen på den globale opvarmning jo komme helt af sig selv. MEALS.

 

København næstdyreste hotelby

(21/8) Den britiske rejseportal trivago har listet 50 af Europas storbyer efter priserne på hoteller. En sammenligning af listepriserne er foretaget for perioden juni, juli og august, der ifølge Trivago er den dyreste periode at bo på hotel.

København er den næstdyreste by, når de tre måneders gennemsnitlige pris udregnes i euro. Dermed ligger prisen på en overnatning på 165 euro, der svarer til 1230 kroner. Kun Geneve er dyrere, hvor gennemsnittet er 181 euro eller 1350 kroner.

Den billigste storby i Europa er ifølge opgørelsen spanske Granada, hvor den gennemsnitlige pris for en overnatning er 84 euro, hvilket i danske kroner ligger i omegnen af 626

 

Tørre tal i tv om ældres menupriser

(21/8) Der verserer i øjeblikket en heftig men unuanceret debat i tv om kommunernes meget forskellige madpriser, som de ældre må betale. Vi har ret opdaterede lister på området for næsten alle landets kommuner, og i tørre tal er der stor forskel på priserne kommunerne imellem, men der er absolut også mange forhold, der skal sammenholdes i forhold til tallene. MEALS.


Meget peger på inficeret dansk svinekød

(21/8) Dansk svinekød er stadig den hovedmistænkte i sagen om sommerens mange salmonellaudbrud. Ifølge fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard, arbejder man ud fra en teori om en dansk smittekilde. "Men samtidig udelukker vi ikke andre smittekilder, derfor har vi fortsat fokus på kød og krydderier, der er importeret fra udlandet", siger fødevareberedskabschefen.

I alt er 650 danskere nu registreret for at være smittet med salmonella. De har alle det til fælles at have spist svinekød. Landbrugsraadet.

 

inco Danmark i Tilst fejrer 1 års fødselsdag

(20/8) For ét år siden, nærmere bestemt den 23. oktober 2007, slog inco Danmark for første gang dørene op til den nye butik på Blomstervej 5 i Tilst. "Specielt de seneste 6 måneder har vist, at ideen med butikken er rigtig. Omsætningen er støt stigende, og det fejrer vi nu med masser af aktiviteter i uge 43 og 44", siger Ole Bang Nielsen, adm. direktør for inco Danmark A.m.b.a.

Varehuschef i Tilst, Andreas Petersen tilføjer: "Igennem de to fødselsdagsuger vil kunderne bl.a. kunne opleve masser af gode fødselsdagstilbud.¤Udover fantastisk gode tilbud, så byder vi også på masser af aktiviteter, hvor kunderne hver dag vil blive inspireret med nyt fra vores leverandører".

Fødselsdagsfesten afsluttes med en stor inspirationsmesse, hvor mange leverandører vil komme og vise vores jyske kunder de seneste produkttrends. inco Danmark. 

 

Danmark er sakket bagud om turister

(19/8) Tyskernes store interesse for at holde ferie i Danmark har bestået i årtier. Men allerede for 3-4 år siden begyndte det at sive med hensyn til tyskernes brug af Danmark som ferieland. At netop tyskerne begyndte at falde fra måtte være¤et alvorligt signal for både VisitDenmark og Erhvervsministeriet.
 
Desværre er det ikke alene tyskerne, som fravælger os, det er i stort omfang også mange andre lande. Vi har vist¤ for sent opdaget, at Den Lille Havfrue, Kronprinsfamillien og H.C. Andersen ikke mere kan opfylde de krav til ferie, som der stilles nu om stunder. At Danmark tilmed er et af de dyreste lande for ferieophold i Europa, øger bestemt heller ikke udlændingenes lyst til ferie hos os.

Vi er sakket bagud, og det konstateres omsider både af Erhvervsministeriet og af andre. MEALS.


Børn og unge spiser ikke fisk tit nok

(17/8) Det anbefales, at større børn og unge spiser 200-300 gram fisk om ugen fx ved at spise fisk til det varme måltid 2 gange om ugen eller til det varme måltid 1 gang om ugen og næsten hver dag som pålæg. Der skal varieres mellem fede fisk som fx laks, sild og makrel og magre fisk som fx torsk, tun og rødspætter.

De fleste børn kommer desværre ikke i nærheden af den anbefalede mængde. Samtidig viser resultaterne fra de landsdækkende kostundersøgelser, at udviklingen, registreret fra 1995-2004 for de 4-24 årige går den forkerte vej.

En mindre undersøgelse - udført af MEALS - viser, at skole- og institutionsmaden i de fleste tilfælde også er bagud med hensyn til fisk nok i kosten. MEALS. 

 

Forbrugerne mærker ikke fald i råvarepriser

(16/8) Udviklingen med de stigende fødevarepriser vil snart vende, og det ses blandt andet på hvedeprisen, som er faldet med 38 procent i forhold til samme periode sidste år. Alligevel mærker forbrugerne ikke meget til de faldende råvarepriser, fordi prisfaldet bliver omdannet til større avance hos leverandøren.

Det er der mange, som er utilfredse med. Orla Hav, forbrugerpolitisk ordfører for Socialdemokraterne, siger: "Det skal komme forbrugerne til gode, at der sker et fald. Nu har forbrugerne båret smerten ved, at priserne har været stigende, men man skal sikre, at den almindelige forbruger får gavn af, at det vender.

Jeg tror, at der er en tendens til, at når man har fået prisen op, så gives der plads til en øget fortjeneste hos de led, der er i fødevarekæden, og det er skidt, at det bare går ind i fortjenesten." Landbrugsraadet.

 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?