Vil de østeuropæiske lande være med på lige vilkår?

27 landbrugsministres forhandlinger om reformen vedrørende EU's landbrugspolitik står¤nu foran sin afslutning, men de 27 ministre bliver sandsynligvis ikke enige om virkeligt vidtgående ændringer af landbrugsstøtten. Dette skyldes angiveligt, at ministrene skal tage hensyn til stemningen i 27 parlamenter og til en vælgergruppe, som i mange EU-lande stadig er blandt de stærkeste, nemlig landmændene.

Forhandlingerne vil formentlig slutte med, at der bare flyttes rundt på nogle milliarder euro, og ligesom ved tidligere reformforhandlinger vil EU-kommissionen og de liberale lande, herunder Danmark, Storbritannien, Holland og Sverige, kæmpe for vidtgående ændringer, men de vil også denne gang formentlig blive nedstemt.

Når forhandlingerne om budgettet for perioden frem til 2014 indledes, skal politikerne diskutere, om landbrugsstøtten skal afvikles helt, men udfaldet af den diskussion blev måske afgjort allerede i 2004 og 2007, da EU blev udvidet med 12 lande i Østeuropa.

Disse lande er først nu ved at have implementeret EU's støttesystemer, som har medført stor vækst og fremgang i landområderne, og det nærliggende spørgsmål er naturligvis om politikerne fra disse lande vil være parate til at afvikle støtten allerede i 2014. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?