Månedens spørgsmål maj 2009 var:

Spiser du kartofler til middagsmaden?

Svarene fordelte sig således:

Hver eller næsten hver dag 36,2%
Mindst en gang om ugen 38,1%
Sjældent 17,5%
Aldrig eller næsten aldrig 8,1%

 

Som det ses, var¤der ikke langt mellem hver dag og mindst en gang om ugen, i alt 74,3 %!¤Kun 8,1 %¤markerede, at de aldrig eller næsten aldrig spiste kartofle. ¤

En af årsagerne til, at vi tog spørgsmålet op var, at der¤ verserer en myte om,¤at du¤bliver tyk af kartofler. Den opfattelse er MEALS bestemt ikke enig i,¤og vore læsere, som er professionelle fagfolk, ville heller¤ikke¤sige god for kartofler i den udstrækning, som undersøgelsen viser.

Kartofler anerkendes som en¤god basisfødevare, som du ikke behøver være bange for. Kartofler er fyldt med vitaminer og mineraler.

Specielt er de en vigtig kilde til vitamin C og kostfibre i den danske kost. Kartoflerne giver også en god mæthedsfornemmelse, så du ikke bliver sulten så hurtigt igen.

 

- En helt anden vinkel, som ikke er en myte men et faktum, er, at der er meget stor variation i næringsindholdet i friturestegte pommes frites. 100 gram rå, frosne pommes frites indeholder fra 0,6 til 15 gram fedt med et gennemsnit på 5 gram medens 100 gram friturestegte pommes frites indeholder fra 8,5 til 32 gram fedt med et gennemsnit på 16 gram.

Det viser tydeligt, at pommes frites optager betydelige mængder fedt under friturestegningen.

John Albert Christensen, redaktør

 
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?