Du ved det sandsynligvis ikke, få det tjekket nu

Det er derfor vigtigt, at du spiser sundt, motionerer, undgår rygning og sørger for, at dit blodtryk er normalt. Du bør gå dine kost- og motionsvaner grundigt igennem. I den forbindelse anbefales, at du henvender dig til en diætist og får den nødvendige rådgivning.

Det er et skræmmende stort problem, at ca. en tredjedel (300.000) af de 1 million danskere, som har et forhøjet blodtryk, ikke kender til det. De udsætter sig selv for en stor risiko for at få alvorlige hjertesygdomme, blodpropper i hjernen eller at dø, hvis ikke de bliver behandlet og får det ned under 140/90 mmHg, som er det anbefalede mål for et normalt blodtryk.

Din daglige kost er en betydelig faktor for ikke, at få et for højt indhold af kolesterol i blodet. Kolesterol er fedtstof, der bliver aflejret i kroppens blodkar, og det kan (vil) med tiden indsnævre karret og føre til en blodprop.

Vi ved vist alle, at jo federe mad du får, des mere kolesterol danner din krop. Men det er ikke ligegyldigt, hvilken slags fedt, du spiser.

Det mættede fedt i maden som kommer fra kød og smør øger kolesteroltallet. Det umættede fedt som kommer fra for eksempel flydende margarine og madolier sænker det.

En betydelig fare, som du ikke har kontrol over, er udespisning i fx restauranter, fastfood og kantiner. Der ved du ikke og spørger sikkert heller ikke om, med hvilke ingredienser maden er tilberedt, og på hvilken måde maden er lavet.

Du bør derfor fortrinsvis lave din og din families mad hjemme. Så har du fuld kontrol og i hvert fald er valget udelukkende dit eget.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?