Der har i et par års tid været¤noget mindre debat om motion i forbindelse med mange danskeres overvægt end tidligere. Fødevareeksperter, politikere og mange andre forsøgte ellers hele tiden i en forenklet debatform at skabe logik blandt befolkningen om, at motion er et vigtigt middel til at tabe sig og dermed få mindre livmål.

En undersøgelse¤for et par år siden viste, at det er forkert at påstå, at man kan løse danskernes overvægts- og fedmeproblemer ved motion fx løb. Man gennemførte i Sverige den hidtil største analyse om sammenhængen mellem motion og kropsvægt.

Forskere fra Karolinska Instituttet i Stockholm målte i døgnets vågne timer motionsvanerne hos 1100 personer af den svenske befolkning fra alderen 18 til 74 år ved hjælp af accelerometermetoden (skridttæller). Resultatet var en kæmpeoverraskelse for dem, da det viste sig, at

de med højt BMI bevægede sig lige så meget som dem med et normalt BMI!

Undersøgelsesleder Michael Sjöström udtalte, at "det er ønsketænkning, når man tror, at man kan løse overvægtsproblemer ved at få folk til at bevæge sig.

Det holder ikke!

Og det er tvivlsomt, om det forebygger fedmeproblemer, når sundhedsmyndigheder fx anbefaler flere gymnastiktimer i skolerne".

Man håber naturligvis, at det hjælper, men man har ingen beviser og ingen har foreløbig dokumenteret, at børn bevæger sig mindre i dag end tidligere.

Det er naturligvis ikke det samme som, at vi skal motionere mindre. Børn og voksne har det sjovt, når de motionerer (leger), og motion hjælper på så mange andre ting. Ved at stimulere kroppen holder man sig frisk længere.

- En række danske eksperter var, da rapporten kom, ikke overraskede over resultatet. Blandt andet sagde professor dr.med. Bjørn Richelsen¤ligefrem, da rapporten kom, at han stod uforstående overfor, hvad der skaber fedmeepidemien i vores verden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?