Udnævnelse af kok og tjener
På den forestående messe Foodexpo i Herning vil¤Danmarks ti største kokketalenter og fem største tjenertalenter kæmpe om titlerne¤Årets Kok og Årets Tjener 2010 søndag den 24. januar.
I kokkekonkurrencen har hver af de ti finalister¤lidt mere end seks timer i de opstillede køkkener til at tilberede en tre-retters menu ud fra en råvarekasse, der udleveres umiddelbart inden konkurrencen skydes i gang.
Samtidig med, at kokkene arbejder¤i køkkenet vil fem af Danmarks bedste tjenere kæmpe om titlen som Årets Tjener.
De ti kokkefinalister er:
Tommy Friis, Molskroen i Ebeltoft
Allan Poulsen, Henne Kirkeby Kro i Henne
Martin Pilsmark, Envy Lounge i Odense
Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia
Brian Mark Hansen, Søllerød Kro i Holte
Mads Rye Magnusson, Operaens Restauranter, København
Michael Pedersen, Villa Vest i Hjørring
Martin E. Vesterdorf, Restaurant Miró i Århus
Mikkel Højborg Olsen, Restaurant Babette i Vordingborg
Tomas Rask Holm, Gourmet ES i Ebeltoft
Mette Derdau, Dragsholm Slot i Hørve
Mette Mogensen Ernstorn, Den Gamle Kro i Odense
Anita Kajhøj Ibsen, Molskroen i Ebeltoft
Lars Spring, Restaurant Saison i Hellerup
Kim Thygesen, Restaurant MellemRum i Århus.