Udnævnelse af kok og tjener

På den forestående messe Foodexpo i Herning vil¤Danmarks ti største kokketalenter og fem største tjenertalenter kæmpe om titlerne¤Årets Kok og Årets Tjener 2010 søndag den 24. januar.

I kokkekonkurrencen har hver af de ti finalister¤lidt mere end seks timer i de opstillede køkkener til at tilberede en tre-retters menu ud fra en råvarekasse, der udleveres umiddelbart inden konkurrencen skydes i gang.

Samtidig med, at kokkene arbejder¤i køkkenet vil fem af Danmarks bedste tjenere kæmpe om titlen som Årets Tjener.

De ti kokkefinalister er: 
Tommy Friis, Molskroen i Ebeltoft 
Allan Poulsen, Henne Kirkeby Kro i Henne 
Martin Pilsmark, Envy Lounge i Odense 
Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia 
Brian Mark Hansen, Søllerød Kro i Holte 
Mads Rye Magnusson, Operaens Restauranter, København 
Michael Pedersen, Villa Vest i Hjørring 
Martin E. Vesterdorf, Restaurant Miró i Århus 
Mikkel Højborg Olsen, Restaurant Babette i Vordingborg 
Tomas Rask Holm, Gourmet ES i Ebeltoft

De fem tjenerfinalister er: 

Mette Derdau, Dragsholm Slot i Hørve 
Mette Mogensen Ernstorn, Den Gamle Kro i Odense 
Anita Kajhøj Ibsen, Molskroen i Ebeltoft 
Lars Spring, Restaurant Saison i Hellerup 
Kim Thygesen, Restaurant MellemRum i Århus.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?