Mangfoldigheden er stor med automatsalg

Det er fremme, at man er ved at lave måltidsautomater, som har til formål at udvikle sundheden for medarbejdere. Specifikt er der tænkt på medarbejdere med skiftende arbejdstider. Automaterne skal både byde på hele måltider og sunde snacks.

Måltidsautomaterne kan opstilles på arbejdspladser, hvor der ikke er en kantine, og hvor arbejdstiden skifter. Medarbejdere her har hidtil haft dårlige betingelser for at kunne købe sig et sundt måltid i løbet af arbejdstiden.

Der har hidtil primært været fokus på et sundt udbud i kantiner på de stationære arbejdspladser, men der mangler i høj grad løsninger og nye koncepter målrettet de arbejdspladser, hvor både arbejdssteder og -tider er skiftende, og derfor ikke kan tilbyde medarbejderne en kantineordning.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er glad for initiativet, og udtaler, "at det er et et godt sted at skabe sundere vaner. Hun gør opmærksom på, at det især er mænd med et fysisk hårdt erhverv eller skiftende arbejdstider, der har svært ved at leve op til kostanbefalingerne".

Buschaufførerne hos Ariva har allerede sagt ja til at være med i projektet, og deres chauffører bliver nogle af de første, der skal deltage i udviklingen af konceptet.

For mange årtier siden sagde man, at alt nyt kom fra USA, og utallige ting kunne man trække i automater. For at understrege automaternes alsidighed sagde man spøgefuldt, at selv børn kunne trækkes i automater.

USA var vist det første land i verden, hvor man kunne trække prævention i automater. Så det rigtige er altså, at automaterne skabte et frit valg på området.

Gennem årene har utallige andre produkter kunnet trækkes i automater. For eksempel indledte Toms Fabrikker for mange år siden salg af chokolade fra sine automater. Det egentlige navn på automaterne skulle have været Tom (fabriksejeren), men ordet kunne få kunder til at tro, at automaten var tom, og derfor blev det i stedet til det verdenskendte: Toms.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?