Men øger staten sine indtægter løber andre lande med kunderne
Adskillige unioner mellem lande har i tidens løb været etableret, men de er alle, som vi kan læse i historiebøgerne, styrtet sammen.
Den nuværende Europæiske Union (EU) tog sin begyndelse med traktaten om Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab. EKSF-traktaten blev underskrevet den 18. april 1951 i Paris og trådte i kraft året efter med Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Belgien og Luxembourg som medlemmer. I årenes løb er kredsen af medlemslande gentagne gange blevet udvidet og tæller i dag 27 lande.
EU har oprettet sit eget parlament, som i det store og hele skal lovgive om forhold fra vugge til grav for medlemslandenes befolkninger. Det er muligvis en smuk tankegang, men den er vanskelig at gennemføre i enighed (solidaritet). Og ikke mindst, når de økonomiske forhold, som for eksempel i disse tider, strammer til, så tryller landene med mulighederne for at udkonkurrere hinanden. Graden af behov for penge i et lands statskasse er som regel meget afgørende i denne kappestrid!
Netop nu har Tyskland sænket momsen på hotelovernatninger fra 19% til 7% og i Sverige er satsen 12%.
For eksempel viser nye tal, at julehandlen næsten ikke gav noget løft for detailhandlen. Det til trods for, at danskerne havde fået milliarder udbetalt i SP penge og udsigt til forestående gode skattelettelser.
- Det rigtige billede er vist, at danskerne brugte mange penge i december, men det var til indkøb i Sverige og Tyskland.