Men øger staten sine indtægter løber andre lande med kunderne

Adskillige unioner mellem lande har i tidens løb været etableret, men de er alle, som vi kan læse i historiebøgerne, styrtet sammen.

Den nuværende Europæiske Union (EU) tog sin begyndelse med traktaten om Det Europæiske Kul- og Stålfællesskab. EKSF-traktaten blev underskrevet den 18. april 1951 i Paris og trådte i kraft året efter med Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Belgien og Luxembourg som medlemmer. I årenes løb er kredsen af medlemslande gentagne gange blevet udvidet og tæller i dag 27 lande.

EU har oprettet sit eget parlament, som i det store og hele skal lovgive om forhold fra vugge til grav for medlemslandenes befolkninger. Det er muligvis en smuk tankegang, men den er vanskelig at gennemføre i enighed (solidaritet). Og ikke mindst, når de økonomiske forhold, som for eksempel i disse tider, strammer til, så tryller landene med mulighederne for at udkonkurrere hinanden. Graden af behov for penge i et lands statskasse er som regel meget afgørende i denne kappestrid!

Netop nu har Tyskland sænket momsen på hotelovernatninger fra 19% til 7% og i Sverige er satsen 12%.

Det er desværre ikke kun hotel- og restaurationsbrancherne, som har det økonomisk hårdt. Mangfoldige virksomheder af alle kategorier er for tiden meget presset.

For eksempel viser nye tal, at julehandlen næsten ikke gav noget løft for detailhandlen. Det til trods for, at danskerne havde fået milliarder udbetalt i SP penge og udsigt til forestående gode skattelettelser.

- Det rigtige billede er vist, at danskerne brugte mange penge i december, men det var til indkøb i Sverige og Tyskland.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?