I visse tilfælde markante stigninger

Der sker i disse måneder adskillige prisstigninger på krydderier af forskellige årsager. Oftest er det høsten, der er slået fejl. Man kan have fået for megen regn, der har ødelagt en ellers god forventet høst. Det kan også være tørke, som¤tilfældet har været andre steder.

Nogle af prisstigningerne er ofte kun 10-15% og prisfald ofte kun ca. 5% - altså ikke de store problemer, medmindre man køber meget stort ind. Det gør fødevareindustrien, hvor selv et par kroner pr. kilo hurtigt bliver til mange penge.

Bageriindustrien er for tiden hårdt ramt på grund af en fordobling af kardemommepriserne. Det skyldes, at der ikke er meget at få i Indien, der har solgt store mængder til Mellemøsten medens de Centralamerikanske stater stort set ikke har meget at sælge. Prisen er derfor røget op fordi ingen har noget til salg.

Mindre stigninger er sket på løg og hvidløgsprodukterne, fordi flere lande ikke har fået det udbytte, man havde regnet med. Peberpriserne er steget omkring 1o% for de gode velrensede varer. Samme stigning på spidskommen, Chillies og Koriander.

En anden stor stigning er gurkemejerod, der ligeledes tangerer 50% i prisstigning. Også muskatprodukterne, nødder og blomme er der en vis mangel på, så her ser man¤stigninger på omkring 25% indenfor de seneste 2 måneder.

Mindre stigninger er sket på løg og hvidløgsprodukterne. Peber er steget omkring 1o% for de gode velrensede varer. Det samme gælder for pistaciekærner og nigellafrø.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?