Spisesteder med mange retter på menuen og kantiner med utallige fade er ikke oppe i tiden

De danske cafeer har, trods mindre tilbagegang i 2009, klaret sig bedre end den øvrige del af restaurationsbranche.

Ganske vist har cafeerne tabt henimod 2 procent af omsætningen i forhold til året før, men denne nedgang er dog langt mindre end i andre dele af branchen. En samlet opgørelse for hele branchen viser en omsætningsnedgang på 5,2 procent i forhold til 2008.

De fine spiserestauranter er i stor udstrækning kommet til kort med hensyn til manglende omstilling. En stor del af deres typiske gæster går ikke mere på restaurant for at indtage¤3,4 eller 5 retters menuer. I stedet går de på cafe, der har enklere menukort, men¤det betyder ikke, at der disse steder slækkes på kvalitet og servering.

Denne nye form for efterspørgsel burde ikke komme som nogen større overraskelse for de dyre restauranter. Vi har fx i de sidste par år skrevet flere artikler om, at danskerne kun sjældent er parate til de store kulinariske mængder.

En lignende situation er også ved at brede sig til kantinernes tag-selv borde med utallige fade og skåle fyldt til randen med mad.

Uanset om det er på restauranter eller i kantiner, så undergraves interessen for madsteder, hvor man hele tiden bærer mad ind!

Mange dyre spiserestauranter troede muligvis på, at 2009 ville blive alle tiders år for besøg på spisesteder med dyre middage, og hvad der dertil hører. Folk fik jo udbetalt SP-penge, forestående skattelettelser og historisk lave boligomkostninger.

Men nej, det er ikke lige dét, der giver folk inspiration til store sammensatte middage. Man er nemlig i årevis blevet vant til gode kødstykker, spændende grøntsager, spændende saucer, og derfor er der ikke udpræget noget helt specielt ved at spise ude mere.

- Det der i mange tilfælde gør, at man spiser ude er, at man slipper for at købe ind og lave mad. Derfor, og af de andre nævnte grunde, bliver besøg på restauranter med store sammensatte middage kun sjældent aktuelt.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?