Købelysten er på vej frem

Det er, men ikke som i de gode gamle dage, hvilket vil sige for blot to år siden, hvor det hele buldrede frem. Men efter et økonomisk chock er der spæde tegn på, at der i mange sektorer kan spores¤tillid til, at den dramatiske økonomiske nedtur er stoppet, og ovenikøbet viser fremgang.

Det ser ud til, at regeringens foranstaltninger begynder at give forbrugerne tiltro til, at man kan se lidt lysere på den kommende tid. Arbejdsløsheden stiger ikke så voldsomt og mange virksomheder er så småt ved igen at ansætte medarbejdere. Det er små positive skridt, men de er opløftende.

Et område som blev hårdt ramt af den økonomiske krise var restaurationsområdet. Det var slemt, ikke mindst for mange spisesteder, men selv her begynder der igen at sidde flere gæster ved bordene, så måske¤ klarer flere af de lukketruede spisesteder lige akkurat at komme igennem krisen.

Catering området har måske ikke ligefrem fremgang, men alligevel oplever de en form for stabilitet i deres omsætning.

Regeringen satsede, da krisen kom, med hjælpepakker og med at give forbrugerne penge mellem hænderne i form af SP-penge og gode skattelettelser. Disse foranstaltninger ser, efter lang betænkningstid hos befolkningen, ud til at virke nogenlunde efter hensigten. Folk er kommet sig efter den pludselige økonomiske chockvirkning.

Overenskomstforhandlingerne er på adskillige områder på ansvarlig måde faldet på plads. Alle parter er klar over, at nøgleordet er konkurrenceevne.

Staten har for at afhjælpe den økonomiske krise været nødt til at se et overskud på deres finanser blive vendt til at underskud. Underskuddet er henimod hundrede milliarder, det er mange penge, men langt mindre end hvad mange andre EU-lande må døje med. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?