Det uovertrufne navn

Lurpak er fortsat et verdensnavn. En ny undersøgelse lavet af Userneeds viser, at Lurpak topper listen over de fødevaremærker, som Danmark kan være mest stolt af at eksportere.

På andenpladsen kommer Carlsberg, mens Anthon Berg indtager tredjepladsen.   MEALS


Motionisternes top 5

For aldersgrupperne fra 15 år er gåture, fitness, cykelture, løb og gymnastik de 5 mest dyrkede motionsaktiviteter i Danmark. Gåture indtager klart førstepladsen med 68 %, fitness 7 %, de resterende mellem 1-5 %.

De populære motionsformer dyrkes primært individuelt og kan derved passes ind i en travl hverdag. Hvilket er med til at øge deres popularitet.

Hvad angår børn og unge så dyrkes sport eller motion regelmæssigt af 84 % med fodbold, svømning og gymnastik som de mest populære.

Påstande, man hører tit, om,¤at børn og unge ikke får megen motion harmonerer altså ikke, som også anført i en række artikler i MEALS i flere år, med virkeligheden.   MEALS


Madpyramiden til eftersyn

Helt tilbage fra 1976 har danskerne kunne spise efter Madpyramidens kostråd. Men hos FDB, som står bag Madpyramiden, er det blevet tid at give den et tjek.

Efterspørgslen blandt skolebørn vidner nu som før om pyramidens popularitet. Plakaten er klasseværelsets mest populære udsmykning!

Naturligvis er der kommet nye ernæringsmæssige fremskridt siden 1976, så der nu bør rettes på pyramiden. Man har i den anledning sat et udredningsarbejde i gang.

Det endelige resultat vil kunne ses i Coops butikker fra april 2011.   MEALS

 
Dansen om den frosne kylling

Rusland: Først skulle det forbydes at bruge frosset fjerkrækød til forarbejdede produkter.

Så kom det frem, at salg af frossen kylling helt skulle forbydes.

Men nu skal det nok alligevel kun være forarbejdede produkter.

En undersøgelse foretaget af den russiske sundhedsstyrelse har vist, at fjerkræs ernæringskvalitet daler, hvis det udsættes for nedfrysning og optøning, hvorimod nedkøling af fjerkræ bevarer ernæringskvaliteten.

Det er årsagen til, at der i øjeblikket arbejdes på at få forbudt frosset fjerkræ under en eller anden form.   Landbrug & Fødevarer


Sov godt

Når danskerne overnatter på hotel i Danmark, så er vi normalt villige til at betale godt for gode og behagelige forhold. Det manglede også bare andet. For er man på forretningsrejse, væk fra familie og hjemmet, skal man vel i det mindste have lidt¤komfort.

Når en dansker tager på hotel i Danmark, lyder den gennemsnitlige regning på 1.036 kroner per nat.   MEALS


Henne Kirkeby Kro nomineret til årets nordiske restaurant

Henne Kirkeby Kro skal kæmpe for den danske ære i kampen om ganernes gunst.

Kroen er netop blevet nomineret til årets nordiske restaurant og skal kæmpe mod blandt andet to to-stjernede Michelin-restauranter i henholdsvis Helsingfors og Stockholm, skriver JydskeVestkysten.

Det er madanmeldere tilknyttet Den Danske Spiseguide, der i år har peget på Henne Kirkeby Kro nordvest for Varde (MEALS red.: Et godt valg).

"Det er naturligvis i sig selv en meget stor ære og motivation for os i hverdagen at blive vurderet så højt.

Betydningen af konkurrencen, der anerkender det særlige nordiske køkken, kan ikke overvurderes. Heller ikke i forhold til den internationale kundekreds, vi også gerne vil tiltrække specielt i sommersæsonen", siger en glad køkkenchef Allan Poulsen fra Henne Kirkeby Kro.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?