Om vand.

Naturligt mineralvand: Betegnelsen "naturligt mineralvand" kan kun bæres af flasker, hvor vandet kommer fra en bestemt kilde, er fri for forurening og mikroorganismer, har et stabilt mineralindhold, fast temperatur - og endelig skal flasken være tappet ved kilden. Alle produkter fra Company Water er "naturligt mineralvand".

Kildevand: Mindre restriktive er reglerne omkring kildevand (springwater). Betegnelsen kildevand behøver ingen stabil kilde, men normalt har alle kilder et lavt indhold af mineraler, og oftest sker tapningen andre steder end ved kilden.

Postevand: Andre flasker markedsføres som postevand (tablewater), hvor der ikke er tale om en kilde under jordoverfladen. Det kan være fra en gletcher eller en flod. Det kan også være vand fra flere kilder eller vand fra hanen (tap-water).

Alle typer vand kan drikkes, og alle typer er betegnet som "fødevarer".

Alle flasker, som sælges eller distribueres gennem Company Water A/S kan betegnes som "naturligt mineralvand", men må af lovgivningsmæssige årsager ikke markedsføres som naturligt mineralvand. Derfor er alt vand med privat label mærket med betegnelsen "drikkevand", som er godkendt af de danske fødevaremyndigheder.

- Det komplette regelsæt kan læses i mineralvandsdirektivet.   Company-Water A/S


Ingen farlige sprøjtemidler i dansk frugt

Ny rapport viser igen et lavt indhold af pesticidrester i dansk frugt og grønt. De rester som kan spores, ligger alle under de sundhedsmæssige grænser. Dansk økologisk frugt og grønt er fundet helt fri for pesticidrester.

Fødevarestyrelsen udtog sidste år over 2000 prøver af frugt, som blev analyseret for indhold af pesticidrester. Ingen af prøverne gav ifølge styrelsen og DTU Fødevareinstituttet anledning til sundhedsmæssige bekymringer.

Fødevarestyrelsen fandt ligeledes sidste år markant færre danske frugter og grøntsager med pesticidrester sammenlignet med 2008. Andelen af dansk frugt med pesticidrester er faldet fra 56 procent i 2008 til 39 procent i 2009. Samme fald er ikke konstateret i de udenlandsk  producerede afgrøder.   Fødevarestyrelsen

Feriecentre hårdt ramt af krisen

Krisen har været hård for de danske feriecentre. Især de udenlandske gæster har svigtet, og det betyder en anstrengt økonomi for lejlighedskomplekserne, som døjer med kort sæson og konkurrence fra andre ferieformer.

Turisterne fra nabolandene svigter feriecentrene. Den økonomiske krise har fået mange turister til at blive hjemme, og samtidig fristes de af lavprisfly og hjemlige tilbud.

Færre overnatninger betyder mindre omsætning, og derfor kan feriecentrene have svært ved at få råd til de nødvendige investeringer, som gør dem mere attraktive.

Familierne i dag vil have oplevelser, når de tager på ferie. Der er brug for fornyelse og nye attraktioner.  Horesta

 
Godt nyt for pollenallergikere

Efter dansk pres kommer der nu en europæisk begrænsning af den allergifremkaldende plante bynkeambrosie. EU vil reducere indholdet af bynkeambrosie i fuglefrø, da den er stærkt generende for pollenallergikere.

Fødevareministeriet har gennem længere tid arbejdet for at få indført fælles EU bestemmelser for maksimum indhold af bynkeambrosiefrø i foder, og tirsdag blev medlemslandene enige om at sænke indholdet.   MEALS

Mortalin opruster øst for Storebælt

En af de største aktører inden for skadedyrsbekæmpelse og fødevaresikkerhed er flyttet til et nyt domicil lidt uden for Køge.

A/S Mortalin, der er specialister i skadedyrsbekæmpelse og fødevaresikkerhed, flyttede ved årsskiftet ind på Skovbovej 1 i Bjæverskov ved Køge. Det nyistandsatte domicil bliver centrum for virksomhedens konsulent- og serviceaktiviteter øst for Storebælt. Lejemålene i Bådehavnsgade (København) og på Maglemølle (Næstved) er sagt op.

Ændringerne berører ikke Mortalins fire afdelinger i Jylland og afdelingen på Fyn.   A/S Mortalin


Versailles slottet bliver hotel

Det har vakt voldsom debat, at der nu skal bygges hotelværelser i Versailles slottet ved Paris.

Et belgisk firma går i gang med en ombygning af Hôtel du Grand Controlee. I bygningen skal laves 23 luksus hotelværelser. Det belgiske firma betaler en leje til Versailles, som er en af Europas mest populære turistattraktioner.   Tic.travel

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?