Sealed Air og Elivia

Sealed Air's helhedsorienterede tilgang har vist sig frugtbar for Elivia med en vellykket integration af en ny automatiseret pakkelinje

Elivia, den nye franske industrigruppe, som er blevet dannet på basis af Soviba, Scabev og Terrena Viande, har integreret udstyr, materialer og ekspertise fra Sealed Air i sin helt nye automatiserede pakkelinje. Sealed Air valgte et helhedssyn i deres tilgang til at løse de udfordringer, som Frankrigs næststørste slagterivirksomhed bød på i forbindelse med en modernisering af deres udbenings-aktiviteter på fabrikken i Lion d'Angers, hvor man skiftede fra en manuel til en automatiseret proces. Et fald på 20% i mængden af kassable produkter, der ikke lever op til virksomhedens strenge kvalitetskontroller, et mere gnidningsløst workflow, forbedrede hygiejnevilkår og en motiveret medarbejderstyrke hører blandt de fordele, man har opnået. Projektet er en del af et større investeringsprogram hos Elivia, der er på adskillige millioner EUR over en femårig periode.

Større end summen af delene
Den omfattende og integrerede løsning, der er implementeret i forbindelse med Elivia's automationsinitiativ, rækker langt videre end til udstyr og råmaterialer. Ud over at levere en fuldautomatisk BLR1 pakkelinje, en VSA vakuumkammermaskine med tre kamre og et End-Of-Line sorteringssystem, der håndterer Cryovac® OSB 3050 og OSB 95TBG poser, har Sealed Air bidraget med konkret know-how i forbindelse med implementering, forarbejdning, drift samt after-sales service. Et dedikeret Sealed Air team med eksperter i udstyr, applikationer og systemintegration, styrede det ambitiøse projekt fra A til Z. Resultatet var en problemfri opstart af en linje, der kan klare 30 poser i minuttet, hvilket er dobbelt så mange som en tilsvarende manuel linje ville kunne håndtere.

En ny måde at tænke på
For Elivia udgør introduktionen af den automatiserede linje en del af en større fabriksmodernisering og strategi til produktdifferentiering. Programmets mål handler i henhold til virksomhedens øverste chef, Philippe Martineau, om at Elivia skal blive "benchmark for førsteklasses kødprodukter, hvad angår sikkerhed og høj ernæringsmæssig kvalitet". For at automationsprojektet kunne blive en succes blandt kunderne, var det nødvendigt at ledelsen og driftspersonalet blev udstyret med en helt ny måde at tænke på. Skiftet fra en manuel til en automatiseret linje skulle være helt forstået og accepteret af den relativt store gruppe ansatte, som blev berørt af det. For at opnå dette sikrede projekt-teamet fra Sealed Air en regelmæssig strøm af informationer til og fra ledelsen, og man leverede et omfattende oplæringsprogram til operatørerne. Oplæringen havde det dobbelte formål at undervise i de nye færdigheder, som krævedes for at kunne arbejde med det nye system samtidig med, at man fik fremmet en engageret teknologivenlig mentalitet. Alle disse tiltag understreger den kendsgerning, at Elivia har tildelt Sealed Air den ansvarsfulde rolle som langsigtet partner og ikke blot som enkeltstående leverandør.

Bredt spektrum af fordele
Fordelene opnået via denne vellykkede integration af den automatiserede linje har været vidtrækkende og givet fordele både for Elivia og deres kunder. For medarbejderne hos Elivia har det betydet et mere interessant arbejde, mest bemærkelsesværdigt hvad angår produktionsstyringen. Det har endda indvirket positivt på operatørernes helbred, da de ikke længere i så høj grad udsættes for monotone arbejdsbevægelser, det såkaldt Ensidigt Gentagne Arbejde (EGA), den mest udbredte arbejdsbetingede skadestilstand i den industrialiserede verden. Fra et forretningssynspunkt har den nye linje givet en forbedret hygiejne, eftersom operatørerne i mindre grad selv skal håndtere kødet samtidig med, at man overordnet set har opnået en bedre proces-performance med færre stop af linjen og kortere nede-tider. "Som alle andre fødevareprodukter bør oksekød håndteres så lidt som muligt og med den største grad af forsigtighed," understreger Arnauld Grosset, adm. direktør for Elivia's fabrik i Lion d'Angers. "En reduktion på 20% i mængden af produkter, som kasseres i vores strenge kvalitetskontrolsystem, taler også sit tydelige sprog, hvad angår de fremskridt vi oplever i relation til vores ambitiøse kvalitetsmål - nemlig at blive nummer ét inden for fødevaresikkerhed," tilføjer han. Kunderne nyder fordelene ved fremragende slutprodukter takket være minimale udsivninger i poserne samt poser med bedre pasform udvalgt at en robot. De kunder, der har besøgt Elivia's fabrik, er ligeledes kommet med positive tilbagemeldinger om deres generelle indtryk af den high-tech produktion, som det nye system repræsenterer. For tiden er der i øvrigt også et andet automations-samarbejde undervejs mellem Sealed Air og Elivia.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?