Fødevarestyrelsens kontrolprogram for 2012 ligger klar. Der er i 2012 i alt 17 særligt målrettede kampagner. Flere af dem omfatter restauranterne.

Lige nu og frem til den 31. marts gennemfører Fødevarerstyrelsen en kontrolkampagne blandt 150 sushi restauranter, hvor der kontrolleres for opbevaring af fisk og sushi (herunder running sushi), indfrysning af fisken samt håndtering af den kogte ris. Kontrollen vil blive gennemført med 2 tilsynsførende pr. virksomhed.

Ved opbevaring og håndtering af fisk, der spises fersk, kræves særlig fokus på temperaturkrav, da fersk fisk fordærver meget hurtigt. Dertil kommer, at fisken nedfryses for at dræbe evt. parasitter. Kogte ris kan også udgøre en risiko, hvis ikke der nedkøles korrekt, eller der sker en pH sænkning, idet sygdomsfremkaldende bakterier kan vokse frem.

En tidligere kampagne gennemført i 2011 viste, at der var problemer ved utilstrækkelig hygiejnisk håndtering af rå fisk og korrekt temperatur under opbevaring.

Få mere at vide Læs¤om de enkelte kampagner, baggrunden for kampagneindsatsen og vejledning om regler på området. 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?