Lavfedt-oste kan udvikle uønsket smag

At reducere fedtindholdet er fortsat en meget vigtig "driver" for produktudvikling i mejeriindustrien, men for producenterne af lavfedt-ost er det svært at opnå forbrugernes accept. Det hjælper nemlig ikke, at ønsket om sunde fødevarer opfyldes, hvis lavfedt-osten ikke smager godt eller ligefrem har en bitter smag.

Nu viser et nyt studie offentliggjort i "Australian Journal of Dairy Technology", at et prisvindende koagulant fra den globale biosciencevirksomhed Chr. Hansen ved navn CHY-MAX® M kan reducere bitterhed signifikant i lavfedt Cheddar-ost. I tilgift bevirker koagulantet, at osten bliver hårdere og dermed blandt andet nemmere at skære.

Smagstest viser lav bitterhed 
I en række smagninger arrangeret af forskere fra Wisconsin-Madison-universitet i USA blev det påvist, at bitterhed blev evalueret væsentligt lavere i ost, der var fremstillet med CHY-MAX® M. Forskerne forbandt dette med de lavere mængder af hydrofobe peptider i forhold til ost lavet med traditionel kalvechymosin.

Mest avancerede koagulant 
"Jeg er glad for at, at de mange fordele ved CHY-MAX® M nu er blevet bekræftet i videnskabelige cirkler. Studiet viser, at det er det mest avancerede koagulant til fremtidens sundere oste, og det ansporer os i vores arbejde med¤at udvikle løsninger til oste med reduceret fedt- og saltindhold," udtaler David Stroo, marketingchef for enzymer hos Chr. Hansen.

I 2009 vandt CHY-MAX® M prisen som årets bedste innovation inden for mejeri på Food Ingredients Europe, Europas største udstilling for ingredienser til fødevarer.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?