Fødevareministeriet mener, at saltforbruget i Danmark er for højt

Månedens spørgsmål i maj 2012 var:

Bruger du derfor mindre salt?

Svarene fordelte sig således:

Mindre salt 27,6 %
Som jeg plejer 72,4 %

Befolkningen både herhjemme og i udlandet spiser for meget salt, og det øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Derfor skal saltforbruget ned. Det har de europæiske fødevare- og sundhedsministre i 2010 givet hinanden håndslag på.

Hjerte-kar-sygdomme er årsagen til næsten halvdelen af alle dødsfald i EU, men hvis saltindtaget nedsættes reduceres risikoen, fordi et mindre saltindtag reducerer blodtrykket. Størst effekt har reduktion af saltindtag for folk med for højt blodtryk, ældre og overvægtige.

Det er ikke bare det salt, vi selv drysser over maden, for over 70 procent af den salt som vi indtager kommer fra færdigproducerede fødevarer, så hvis vi skal have nedbragt vores forbrug, skal vi have fødevareproducenterne med.

Men naturligvis vil det også hjælpe, hvis vi ikke selv automatisk sætter salt på bordet til vore måltider!

Der er udarbejdet en målsætning sammen med erhvervet om at nedsætte brugen af salt med fire procent i en årrække. Det vil virkelig gøre en forskel i¤saltindtag og dermed også forbedre vores sundhed.

De europæiske fødevare- og sundhedsministre har også¤vedtaget en fælles beslutning om at saltforbruget skal nedsættes. Det være sig både gennem aftaler med producenterne og med nationale handlingsplaner.

- De danske politikere kunne gøre den danske befolkning en meget stor tjeneste ved at kontrollere, at de indgåede målsætninger om mindre saltforbrug overholdes.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?