Selv de halvstore børn kan have maden parat, når mor og far kommer hjem fra arbejde

År¤for år viser det sig, at danskerne er helt vilde med hakket oksekød. Hakkebøf, hamburgere og spaghetti & kødsovs er igen og igen på menuen.

Danskernes gennemsnitlige forbrug af kød i de senere år er ellers faldet ret markant, men det er slet ikke tilfældet med det hakkede oksekød.

Årsagen til denne kødtypes popularitet er sandsynligvis, at den har adskillige nemme anvendelsesmuligheder, som ikke kræver megen tid at få sat på bordet, ikke behøver større viden om madlavning, og hakket oksekød er desuden billigt,

Danskerne er dog generelt stadigvæk glade for kød, og en voksen mand spiser i gennemsnit omkring 60 kilo kød årligt, mens kvinder nøjes med 38 kilo. Fedtforskrækkelsen er slået stærkt igennem i de senere år. Udviklingen viser, at danskerne i højere grad køber fedtfattigt.

Den gode smagfulde regel for en hakkebøf er, at du vælger kød med fedtindhold på ca. 12 (+) procent. Til en kødsauce ca. 7 procent.

Du skal altid være opmærksom på dine retters kalorieindhold, for du må ikke i dit daglige forbrug underdrive hverken for børn, unge eller voksne.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?