Bliver man først rigtig politiker, når man bliver minister?

Mmm..

Stik imod regeringens egen målsætning vil fødevareminister Mette Gjerskov (S) nu tillade flere giftrester i en lang række fødevarer. Hun siger nemlig ja til, at EU hæver grænsen for, hvor mange rester fra sprøjtemidler der må være i gulerødder, agurker, jordbær, citroner, hasselnødder og en lang række andre frugter, grøntsager og nødder - altså udpræget almindelige forbrugsvarer.

Det sker få uger efter, at regeringen har lanceret en ny sprøjtemiddelstrategi, hvor et af pejlemærkerne er: at indholdet af sprøjtemidler i danske fødevarer skal være så lavt som muligt.

På Christiansborg er der derfor stor forundring over Gjerskovs (regeringens) kurs. For på den ene side siger ministeren, at man vil reducere påvirkningen fra pesticider og på den anden side godkender disse ændringer? ¤Der har ellers ikke været en dag i Mette Gjerskovs politiske tilværelse, uden at hun¤ har prædiket om økologiens fortræffeligheder. Men det er altså slut nu!

EU-lobbyismen har åbenbart formået at få en brav minister og frontkæmper for økologi til at skifte kurs. Hun kan ikke undskylde sig med, at hun skal samarbejde med alle regeringens partier, for der er ingen partier i hendes regering (S, R, SF), som ikke, da de var i opposition, ustandseligt pudsede deres glorie i økologiens sag. Der er vel næppe mange¤mennesker herhjemme, som ønsker flere pesticider i fødevarerne, men alligevel kommer sådanne forslag igennem i EU-systemet.

Fødevareministeren har i et notat til Folketinget skrevet: at regeringen anbefaler de nye grænser, fordi de vurderes at være sundhedsmæssigt acceptable. Samtidig står der,¤ at beskyttelsesniveauet i Danmark vil være uændret, men er et uændret beskyttelsesniveau efter det danske regeringsgrundlag i orden?

Det er vel ikke nok, at ændringerne samlet set er neutrale i forhold til miljø og sundhed, når regeringens politik er at mindske pesticid påvirkningen.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?