De danske slagteriarbejdere må derfor bare se på, hvad der sker med deres arbejdsplads

Mmm..

Mange brancher har økonomisk hårdt mærket, hvad knaldhård konkurrenceevne kan føre med sig. For eksempel er der i de senere år blevet færre og færre ansatte på vore slagterier.

Østeuropæere har fx udført arbejde i Tyskland til en timepris, som ville få danske arbejdere til at måtte flytte fra hus og hjem.

Ganske vist er det nu lykkedes at blive enige i Tyskland om en overenskomst, der omfatter cirka 80.000 slagteriarbejdere. Det betyder, at fra 1. juli skal alle i slagteindustrien have mindst 7,75 euro - svarende til 58 kroner - i timen.

I Danmark tjener en slagteriarbejder cirka 200 kroner i timen!

"Den nye mindsteløn syd for grænsen kan gøre, at det bliver¤nemmere at bevare slagterijob i Danmark, mener Ole Wehlast, som er formand for Fødevareforbundet NNF."

Forskellen er dog fortsat så stor, at vi ikke tror på nogen mærkbar forskel til fordel for de danske slagteriarbejdere!

Overenskomsten i Tyskland er naturligvis i sig selv værd at tage i betragtning, for det sætter en bundprop i ræset for, hvor langt lønnen kan presses ned.

Kolonnearbejdere udgør omkring tre fjerdedele af alle i slagteindustrien. Den vedtagne overenskomst gælder for alle i slagteribranchen og således også for kolonnemedarbejderne.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?