Uanset konsekvensen for det nære samfund, så vil regeringen have et flertal i hus med velvillig støtte fra Venstre

Mmm..

Hvis regeringen fremlægger et forslag til liberalisering af planloven, så er Venstre parate til at støtte forslaget, siger partiets erhvervsordfører Kim Andersen.

Regeringen kan fx regne med støtte fra Venstre, hvis den fremsætter forslag om at tillade såkaldte hypermarkeder.

Regeringens Produktivitetskommission forventes på mandag at præsentere en rapport, der anbefaler, at politikerne giver tilladelser til etablering af nye hypermarkeder på mindst 5.000 kvadratmeter.

Årsagen til Venstres iver for at støtte er, at partiet er meget optaget af at forfølge en vækstdagsorden.

"Der er brug for konkurrenceforbedringer for virksomhederne og for at få skabt vækst og flere job her i landet. Derfor ser vi helt fordomsfrit på de forslag, der kommer fra Produktivitetskommissionen", siger Kim Andersen.

Produktivitetskommissionen ventes ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger at anbefale, at politikerne giver tilladelse til at hæve grænserne for, hvor store butikkerne må være.

Det vil ifølge kommissionen fremme virksomhedernes konkurrenceevne, hvis de får lov at etablere større butikker.

Kim Andersen er enig: "Vi er nødt til at acceptere at gøre noget markant, hvis vi skal følge vores vækstdagsorden. Vi venter med længsel på, at regeringen kommer med et udspil!"

Venstre håber, at det bliver et ambitiøst udspil, og er parate,¤for Venstre ved man, hvor man har, til konstruktive drøftelser, herunder liberalisering af planloven. Partiet er ikke i tvivl om, at det vil udløse nye vækstmuligheder, hvis man liberaliserer planloven her.

Supermarkeder er altså efter årtiers forløb blevet for små, nu skal det i stedet være hypermarkeder!

Næste step kunne måske blive eet landsdækkende onlinemarked?

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?