...men de har som regel rente- & gebyrforhøjelser i baghånden

Utallige artikler om konkurrenceevne er i adskillige år blevet skrevet i meals.dk, og disse artikler kan fortsat læses på vores artikelindeks fra årene 1993-2014.

MEALS er naturligvis i høj grad centreret om fødevaresektoren bredt, men det kunne ligeså godt overføres generelt, fordi konkurrenceevne stort set er det eneste, der afgør afsætning.

For at tage den evindelige politiske diskussion i opløbet, så behøver man ikke at komme med den sædvanlige snak om, at dansk produceret er en særlig¤god egenart, som næsten altid kræver politiet ud for at regulere færdslen af købeivrige¤kunder!

Jyske Banks chef Anders Dam er ifølge Berlingske Tidende nu opmærksom på, at banken har milliarder af kroner ude at svømme hos landmænd, som er truet af konkurs. Dét er kendt stof for de fleste, og tilmed har de fleste også erkendt, at det altid indebærer risiko at låne penge ud. En lille trøst for Anders Dam kan være, at det ikke er hans egne penge, han har lånt ud.

Det har længe været mere end alvorligt med hensyn til landbrugets indtjening, og også stået klart, hvor det bar hen.

Gælden i landbruget har for flere år siden passeret 350 milliarder kroner, og det skyldes ikke mindst politisk anbefaling af driftsomlægning.

De mange der fulgte disse råd sidder i masser af tilfælde nu i saksen!

Udsigten for landbruget tyder på, at skruen vil stramme yderligere til i 2015.

Landbrug & Fødevarers direktør (tidligere justitsminister Karen Hækkerup (S)), der hurtigt forlod sit regeringshold, opfordrer nu til politisk indgreb, der kan hjælpe landmændene gennem krisen. Det lyder hult fra den kant, men landbruget har ikke råd til at diskutere fortidsholdninger.

Danmark skal leve af afsætning og dermed af en befolkning i arbejde.

Vi skal effektivt kickstarte landets konkurrenceevne.

Er befolkningen parat til dette?

Man kan naturligvis i en tid, som regeringen gør, holde den økonomisk gående ved at svække velfærden for befolkningen, bruge ulandspuljer og lignende, men den form for hurtige penge i statskassen¤er uholdbare for statens fremtidige økonomiske videreførelse.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?