Socialdemokraten Aksel V. Johannesen bliver ny færøsk lagmand

Færøerne har fået en ny regering, og det bliver Socialdemokraterne, Republikanerne og det liberale Fremskridt, der har dannet en ny regering, og socialdemokraten Aksel V. Johannesen bliver ny lagmand. Det skriver det færøske medie Norðlýsið.

Dermed står det klart, at færingerne får et magtskifte, og¤det nu tidligere regeringsparti Sambandspartiets leder Kaj Leo Holm Johannesen må forlade lagmandsposten efter at have haft den siden 2008.

Færingerne var til valg 1. september, hvor den siddende regering fik en klar tilbagegang, mens i stedet Aksel V. Johannesens Socialdemokratiet blev valgets store vinder.

Socialdemokraterne er for første gang i 25 år det største parti på Færøerne med otte mandater, og den nye lagmand blev stemmesluger med 2405 stemmer.

De daværende regeringspartier Folkeflokken, Sambandspartiet og Midterpartiet fik et dårligt valg og fik bare 14 mandater tilsammen ud af Lagtingets i alt 33 pladser.

I valgkampen dannede de tre nye regeringspartier fælles front for en fiskerireform, og det resulterede i, at Socialdemokraterne fik otte mandater, Republikanerne fik syv mandater og Fremskridt fik to mandater.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?